« Terug naar het aanbod

1000 Bommen en Granaten

Dobbelspel

Vanaf 8 jaar

Producent: 999 games

Omschrijving

Een keer per jaar treffen de wildste piraten elkaar op doodshoofdeiland. Tijdens de nachtelijke dobbelspelletjes vertellen ze over hun laatste avonturen en scheppen ze op over hun meest indrukwekkende plundertochten. Kruip in de huid van een piraat met het spel 1000 Bommen en Granaten. Draai een piratenkaart om en probeer met geluk en een tikkeltje sluwheid de meest waardevolle combinaties te dobbelen. Hoe beter de combinatie, hoe méér punten je krijgt. De speler die als eerste 6000 punten heeft, wint het spel.

 

Oordeel

Heb je altijd geluk? Durf je wel een risico te nemen en een gokje te wagen? Dan is dit spel wel wat voor jou en je kinderen. Je speelt het met 2 – 5 personen. Elk spel duurt niet lang (circa 30 minuten), maar het is maar net hoeveel geluk iemand heeft. Geluk is naast risico nemen en een beetje tactiek het belangrijkste element van het spel. Je pakt een kaart, gooit de dobbelstenen en telt je buit. Maar kijk uit! De verleiding is groot om door te spelen in plaats van je geluk te verzilveren. Kun jij je beheersen?

Let op: de kans is groot dat je dit spel keer op keer wilt spelen. Gelukkig zit het in een vrij klein doosje en kun je het overal mee naartoe nemen. Laat je kind de punten tellen. Zo wordt er zonder dat je kind het doorheeft ook nog gewerkt aan zijn rekenvaardigheden.

 

Leeftijdsadvies

Het spel is gemaakt voor kinderen vanaf circa 8 jaar. Is je kind jonger, maar gek op getallen? Probeer het dan gerust eens.

 


Kijk op 999games.nl voor een online speluitleg

Thema’s

Piraten