Productie-detail

Zo?! Zit Dat

Zo?! Zit Dat

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
50 waarderingen

De website bij dit gelijknamige tijdschrift is een schatkamer aan allerlei weetjes.

Beschrijving inhoud

De website van ZoZitDat is een schatkamer aan weetjes. De website is afkomstig van het tijdschrift Zo?! Zit Dat!. Dit tijdschrift is een weetjesblad voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Je kan op de website een vraag opsturen, abonnee worden van het tijdschrift en zelf leren om proefjes te doen.

De website bevat een quiz, proefjes en weetjes. De meeste tekst is beschreven in een klein lettertype. Sommige weetjes zijn ondersteund met een filmpje van Youtube, deze zijn soms in het Engels, ondertiteling is er niet altijd. De proefjes zijn alleen omschreven door middel van tekstuele uitleg, ook verder op de website wordt alleen gebruik gemaakt van tekstuele uitleg. De website bevat onderdelen waar een ouder aan te pas komt, zoals het afsluiten van een abonnement. De site bevat reclame met links voor het afsluiten van een dergelijk abonnement (onderaan de pagina en aan de boven- en rechterzijde). Je kun als gebruiker op een andere website terechtkomen, namelijk de Hyves van Zo?!ZitDat! via de knop ‘blad’.

Leeftijdsadvies

De gebruiker moet goed kunnen lezen om bijvoorbeeld de schriftelijke instructies (bij de proefjes) te kunnen begrijpen. Daar sluit de leeftijd vanaf negen jaar het beste bij aan, omdat het leesniveau van deze kinderen in zo verre ontwikkeld is dat zij ingewikkeldere instructies kunnen lezen. Verder zijn kinderen vanaf negen jaar beter in het opzoeken van informatie en meer geïnteresseerd, ze kunnen op de website dus gerichter zoeken naar de weetjes over een bepaald onderwerp.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Meer weten...

Boek 9+ JR

Thea Sisters - Muizinnig Doeboek

Thea Sisters - Muizinnig Doeboek

Thea Sisters - Muizinnig Doeboek

Meer weten...

Website 9+ JR

VRijland

VRijland

VRijland

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren