Productie-detail

Zappelin

Zappelin

Website VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
88 waarderingen

Ontdek van alles in de kamer van Zappelin. Bekijk een filmpje, speel een spelletje of zing een lied.

Beschrijving inhoud

De website van Zappelin is onderdeel van de Nederlandse Publieke Omroep. Je bevindt je als gebruiker in een kleurrijke ontdekkamer in de vorm van een plein waar verschillende kleine huizen staan. Tijdens je gehele bezoek wordt je begeleid door een vrouwelijke stem. Je kunt met behulp van haar verschillende activiteiten doen door op de verschillende huizen te klikken die dienen als buttons. Deze buttons worden auditief ondersteund.

Wanneer je op één van de huizen klikt, kom je in een kamer van het betreffende huis. Daar kun je een keuze maken uit verschillende activiteiten. De huizen hebben knutselen, filmpje kijken, spelletje spelen, verhaaltje voorlezen of liedje zingen als hoofdactiviteit. De activiteiten duren niet lang en hebben een verschillend moeilijkheidsniveau. Er is auditieve ondersteuning bij iedere activiteit, waardoor deze makkelijk zelfstandig uit te voeren zijn. Het taalgebruik daarbij is simpel en vriendelijk. Als kind moet je al goed kleuren, maar ook letters en afbeeldingen herkennen. Voor de overige activiteiten zijn er geen vereisten.

Leeftijdsadvies

De website is een veilige omgeving vol met activiteiten. Wel is het gemakkelijk om op een andere website te komen. Een kind hoeft geen schriftelijke instructies te lezen, aangezien de website volledig auditief ondersteund is. De website bevat activiteiten die gericht zijn op de taal-, lees- en schrijfontwikkeling van het kind die grotendeels zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kun je eenvoudige gezelschapsspellen spelen. Daar sluit de leeftijd vanaf drie jaar het beste bij aan.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Zzz

Zzz

Boek 3+ JR

Brikki in de dierentuin

Brikki in de dierentuin

Brikki in de dierentuin

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

De Wereld van K3 (2010-2013)

De Wereld van K3 (2010-2013)

De Wereld van K3 (2010-2013)

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren