Productie-detail

Woordkasteel

Woordkasteel

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Oefen op de website Woordkasteel het spellen van woorden tussen ridders, prinsessen en kastelen.

Recensie

De website ‘Woordkasteel’ is een educatieve taalprogramma waarmee basischool kinderen spelenderwijs hun vaardigheden met betrekking tot taal en spelling kunnen oefenen. De website, in het thema van de kastelen, ridders en prinsessen, is bedoeld om kinderen zelfstandig te laten oefenen met spelling. 'Woordkasteel' kan bijvoorbeeld gebruikt worden in de klas. Een diagnostische toets bepaalt het niveau van het kind. Van daaruit stelt het taalprogramma een serie oefeningen samen die past bij het niveau van het kind. 

De website 'Woordkasteel' heeft 22 verschillende spelletjes en oefeningen. Voorbeelden van spelletjes zijn het oplossen van een woordzoeker, woorden typen om zo de prinses te redden of de goede woorden bij een zin zoeken zodat de ridder veilig aan de overkant komt. Behalve het afnemen van toetsen, is het ook mogelijk om te kiezen uit woordenlijsten of oefenpakketen. Het taalrogramma en het oefenen op de website is gratis te downloaden. Het taalprogramma moet geinstalleerd worden op de pc en is vervolgens eenvoudig en zelfstandig te gebruiken.


Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de website ‘Woordkasteel’ aan bij kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen lezen en schrijven en wordt het spellen van woorden belangrijk. Dit programma kan hen helpen om spelenderwijs de woorden te herkennen en onthouden. De website geeft zevenjarigen de mogelijkheid zelfstandig te oefenen met spelling. De Middeleeuwse sfeer spreekt hen aan. 

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Amazing Spiez

Amazing Spiez

Amazing Spiez

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Happy Feet

Happy Feet

Happy Feet

Meer weten...

App 7+ JR

Temple Run

Temple Run

Temple Run

Meer weten...