Op de achtergrond van de website van het televisieprogramma 'Willem Wever' is aan de rechterzijde een flatgebouw te zien. Aan de linkerzijde ziet men een bamboeplant omhoog groeien. Uit deze achtergrond springen verscheidene vakken naar voren, die actuele activiteiten bevatten. Het geheel ziet er leuk uit, met een drukke vormgeving en duidelijk omkaderde vakken. Binnen deze vakken bestaat er o.a. de mogelijkheid om mee te doen aan de prijsvraag, proefjes te bekijken en een vraag in te sturen, die daarna wellicht op tv behandelt zal worden.
Op de site kunnen kinderen (met toestemming van de ouders) hun eigen profiel aanmaken, waardoor ze bepaalde games kunnen spelen en een leuke vraag in kunnen sturen. Hierna wordt er gevraagd waarom je zo graag antwoord wil krijgen op juist deze vraag. Wordt die vraag gekozen, dan komt hij in het programma van Willem Wever en dus op de televisie. Ook bestaat er de mogelijkheid om spellen te spelen op de website. Er gaat soms veel tekstuitleg aan vooraf bij deze spellen. Zo is er een spinnenspel waarbij in woorden wordt beschreven hoe een spinnenweb wordt gemaakt. Hierna klikt de speler met de muis de route aan die de spin moet afleggen om het web te bouwen. Het kind moet dus goed begrijpend kunnen lezen om deze spellen te kunnen spelen. Verder is er nog de mogelijkheid gemiste uitzendingen terug te kijken en proefjes te lezen die daarna thuis uitgevoerd kunnen worden.
Door het ontbreken van auditieve ondersteuning, het gebruik van veel tekst, het taalgebruik op de site en de kleine knoppen is de website geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Er zijn meerdere buttons te vinden die duidelijk maken dat Willem Wever een programma van de NCRV is. Commerciële reclame ontbreekt op deze website. Er wordt op de website veel naar de eigen mening gevraagd, die kinderen vanaf 9 jaar al goed kunnen vormen.