Productie-detail

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Op deze site kun je uit alle tijdvakken van de geschiedenis informatie vinden voor je spreekbeurt of werkstuk, filmpjes kijken en spelletjes spelen.

Beschrijving inhoud

Deze site hoort bij het educatieve, informatieve programma "Vroeger & Zo". De homepage is een kader met allerlei voorwerpen die reageren als je met je muis erover beweegt. Deze voorwerpen hebben te maken met de pagina die opent als je erop klikt. Zo kom je op de pagina van 'Grieken en Romeinen' als je op de tempel klikt. In tien tijdvakken is op de website informatie voor een werkstuk of spreekbeurt aangeboden. Zo kun je kijken naar onderwerpen uit de Wereldoorlogen, uit de tijd van de jagers en boeren of kijken naar het tijdvak 'televisie en computers'. Voor ieder tijdvak vind je op de site 'Wist je datjes', filmpjes, werkstukinformatie en informatie over monumenten en beroemdheden uit die tijd.

Verder biedt de site informatie over welke aflevering wanneer op televisie te zien is en de mogelijkheid om afleveringen online terug te kijken. Ook staan er geschiedenis gerelateerde nieuwsberichten op deze website. Bijvoorbeeld actueel gerelateerd nieuws over de geschiedenis van carnaval of een nieuwtje over een ontdekking, actie, boek of museum. Bij het onderdeel spelletjes kun je allerlei bord- of memoryspellen doen met betrekking tot een geschiedenisonderwerp. Speel bijvoorbeeld Vincent van Gogh ganzenbord en beantwoord een vraag over zijn schilderij 'De Aardappeleters'. Voor een vraag of idee voor "Vroeger & Zo" is er een gedeelte op de site waar je de redactie kunt mailen via een invulformulier. 

Leeftijdsadvies

De site van "Vroeger & Zo" is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Een informatieve website waarop je zelf op zoek kunt gaan naar informatie, sluit aan bij deze leeftijd. Kinderen kunnen op zoek gaan naar de juiste informatie voor een werkstuk, spreekbeurt of uit eigen nieuwsgierigheid. Ze kunnen zelfstandig op het internet navigeren en hun leesniveau is al ver ontwikkeld. Dat is belangrijk voor het gebruiken van deze site vanwege de vele stukken tekst.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Dance Academy

Dance Academy

Dance Academy

Meer weten...

Boek 9+ JR

Niek de Groot kladt erop los

Niek de Groot kladt erop los

Niek de Groot kladt erop los

Meer weten...