Productie-detail

Tsjakka!

Tsjakka!

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
71 waarderingen

Beschrijving inhoud

De website “Tsjakka” hoort bij het gelijknamige tijdschrift. De site lijkt sterk op het magazine qua vorm en inhoud. Bij de interactieve online versie kan de gebruiker door "Tsjakka" bladeren en klikken op diverse elementen. Dan komt er bijvoorbeeld een mop of een weetje tevoorschijn. Op sommige pagina's staan filmpjes. De gebruiker kan naast het laatste nummer ook voorgaande nummers van de online Tsjakka bekijken.

Op de site staan vooral veel strips, moppen, weetjes en winacties. Bij het laatste wordt de bezoeker gevraagd om zijn naam, e-mailadres en adres. Daarnaast kan de gebruiker gemakkelijk een bericht met foto insturen via een contactformulier. Deze ingestuurde content mag volgens de algemene voorwaarden van "Tsjakka" gepubliceerd worden. Verder staan er interviews en artikelen in het online blad die veelal aansluiten op een seizoen of een actuele feestdag. Maar ze kunnen ook gaan over bijvoorbeeld zakgeld of het menselijk gebit. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt in de teksten. De strips zijn goed te lezen op een computerscherm, omdat de blokjes uitvergroot worden zodra je er met de muis over beweegt.

Leeftijdsadvies

De website is één omgeving. Er klinken geluidseffecten zodra de bezoeker zijn cursor op de knoppen in het magazine plaatst. Maar de site biedt geen auditieve ondersteuning in de vorm van een vertelstem. De advertenties in "Tsjakka" zijn als zodanig aangemerkt, maar er is ook indirecte reclame aanwezig. Bij de winacties worden de producten die je kunt winnen, aangeprezen. De strips bevatten weinig tekst, maar er staan ook artikelen op de site die bestaan uit uitgebreidere teksten in een regulier lettertype. De website is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, omdat hun leesniveau in zoverre ontwikkeld is dat zij deze ingewikkeldere teksten kunnen lezen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Tony 10

Tony 10

Tony 10

Meer weten...

Boek 8+ JR

The Lion King Verhalenboek

The Lion King Verhalenboek

The Lion King Verhalenboek

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren