Productie-detail

Tikkit

Tikkit

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Bekijk wat er allemaal te doen is verschillende musea en speel games die hiermee mee te maken hebben.

Beschrijving inhoud

De website van Tikkit laat zien wat er te ontdekken is in musea. De site komt van de Nederlandse Museumvereniging die kinderen graag vaker naar culturele instellingen ziet gaan. Tikkit is een monster die op de site tot leven komt. De startpagina heeft een kleurrijke en spannende uitstraling. De diverse onderdelen van de site staan weergegeven in kaders, zoals games en wedsrtijden. In de bovenbalk staan knoppen voor de volgende onderdelen: home, mijn pagina, over tikkit, nieuws, alle games, badges, wedstrijden, stickers & schatkaart en help.

Op Tikkit kunnen bezoekers vooral veel games spelen en meedoen aan wedstrijden. De games zijn spannend en hebben te maken met cultuur of musea. Zo kun je een eigen beest brouwen en zien hoe leven op de wereld ontstond, een race rijden per ouderwetse koets of kijken hoe een hermelijnen matel staat op jouw model. Kinderen kunnen zich ook opgeven als museuminspecteur. Bezoekers kunnen een eigen pagina maken met highscores, verzamelde badges en andere prijzen. In musea zijn codes te vinden die gebruikt kunnen worden in Tikkit games op de website. Tikkit bevat geen reclame. Op de pagina staan links naar externe websites zoals naar die van 'Museumklas van het Jaar' en de Tikkit Hyve. De games openen zich binnen de site van Tikkit.

Leeftijdsadvies

Tikkit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen korte spelinstructies op een website lezen en ontwikkelen ze een bredere interesse op het gebied van cultuur. De onderwerpen van Tikkit sluiten hierbij aan. Ook is een kind van deze leeftijd in staat om zelfstandig mee te doen aan de wedstrijden en ze zullen het sociale aspect van het delen van highscores waarderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

Meer weten...

Boek 7+ JR

Simsalaslim

Simsalaslim

Simsalaslim

Meer weten...