Productie-detail

Tekenclub

Tekenclub

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Op de website van Tekenclub leer je in een aantal stappen om de mooiste tekeningen te maken. Bouw daarnaast je eigen boot, vliegtuig of robot met de verschillende bouwplaten.

Beschrijving inhoud

Op de website van Tekenclub leren kinderen om creatief bezig te zijn. Met tekeninstructies en bouwplaten hebben ze genoeg te doen om zich uren te vermaken. Een creatieve site waar kinderen onder andere leren hoe ze poppetjes en handen tekenen en hun eigen robot kunnen knutselen.

Bij het openen van de site is een kort introductiefilmpje te zien. Hierin komen de drie karakters van de site: Pen, Gom en Ink duidelijk naar voren. Ze vliegen met een potloodraket door de ruimte, onderweg naar fantastische planeten. Op deze planeten kan volop getekend en geknutseld worden. Aan de linkerkant van de site staan drie buttons. Na het klikken op de eerste button staan Gom, Ink en Pen in beeld. Over elk van hen kan meer informatie gelezen worden. Zo staat er bij Ink bijvoorbeeld: "Hee hallo! Mijn naam is Ink, wat in het Engels inkt betekent." gevolgd door nog meer informatie. Door in het beginscherm op 'Leer tekenen' te klikken opent het hoofddoel van de site. Hier zijn drie planeten te zien (oplopend in moeilijkheidsgraad), waarvan alleen de eerste planeet (de Appel Planeet) beschikbaar is. Op de Appel Planeet is een afbeelding met nummertjes te zien. Met de scrollbalk kan er verder naar links of terug naar rechts bewogen worden. Zo kom je langs alle nummertjes. Bij elk getal hoort een activiteit. Bij nummer 1 opent bijvoorbeeld een instructie om poppetjes te tekenen en bij nummer 5 kan een bouwplaat gedownload worden om een robot te knutselen. De instructies bij het leren tekenen is met tekst en beelden. Bij de bouwplaten wordt de instructie alleen tekstueel gedaan. Op de site kun je ook meer lezen over Tekenclub. Dit staat allemaal onder de button 'Over Tekenclub'.

Leeftijdsadvies

'Tekenclub.nl' is het meest geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Negenjarigen vinden het leuk om dingen na te tekenen terwijl jongere kinderen het liefst vanuit hun eigen fantasie tekenen. Kinderen van 9 willen hun tekeningen zo realistisch mogelijk maken. Ook vinden ze het leuk om strips of iets met humor te maken. Op de site leren zij om instructies op te volgen en vervolgens hun eigen creativiteit te gebruiken. Na het tekenen van alle stappen moet de tekening namelijk zelf worden afgemaakt. Vanaf 9 jaar zien kinderen diepte, waardoor ze dingen voor/achter elkaar langs kunnen tekenen. Het in elkaar zetten van bouwplaten bevordert hun ruimtelijk inzicht. Bij sommige onderdelen, zoals de bouwplaten, hebben sommige kinderen wat hulp van een ouder nodig.

Opmerkingen

De site is tot stand gekomen dankzij de Fiep Westendorp Foundation.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Meer weten...

Boek 9+ JR

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Meer weten...