Productie-detail

Taptoe Mysteries

Taptoe Mysteries

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
70 waarderingen

Beschrijving inhoud

Bij het openen van de site van 'Taptoe mysteries' treedt de gebruiker binnen in een ware ondergrondse bunker. Meteen krijg je ondergrondse achtergrondmuziek te horen en door het gebruik van donkere kleuren krijgt de gehele site een spannend, mysterieus sfeertje. De website hoort bij het tijdschrift 'Taptoe' en functioneert als een soort verdieping op het tijdschrift. Het tijdschrift Taptoe richt zich op kinderen uit groep 5, 6 en 7 en behandelt thema's als geschiedenis, dieren, natuur, gezondheid, techniek en games in een spannende, avontuurlijke stijl.

Deze website biedt het kind veel activiteiten aan op het gebied van kennis. Zo zijn er meerdere deuren te zien die, wanneer er op geklikt wordt, leiden tot een karakter die in het tijdschrift voorkomt. Ieder karakter heeft zijn eigen specifieke interesses en wil deze delen met de bezoeker. Er volgt een 'Test je kennis' quiz met onderwerpen als natuur, codes kraken en bouwen en repareren. Ook wordt er op deze website veel gebruik gemaakt van achtergrondmuziek. Zo hoor je in de natuurkamer junglegeluiden, in de kamer waar codes gekraakt kunnen worden computergeluiden en als je in de sportkamer komt lijkt het net of er ineens twee ninja's naast je staan te trainen. De site bevat veel tekstuele uitleg of informatie waardoor kinderen goed moeten kunnen lezen om het te kunnen begrijpen. Verder is er de mogelijkheid om korte spelletjes te spelen, moppen te lezen of een kijkje in het tijdschrift te nemen. Via de webshop kan een abonnement op het blad verkregen worden.

Leeftijdsadvies

De Taptoe Mysteries website bevat een enkele advertentie, bijvoorbeeld voor een computerspel. Ook kunnen er andere websites bezocht worden vanaf de site. Wel staan deze sites in verband met het tijdschrift 'Taptoe'. Voor de ouders is er een apart informatiegedeelte. Door het vele gebruik van tekst en het brede assortiment van onderwerpen dat op deze site te vinden is, is het geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op deze leeftijd kan een kind uitgebreidere geschreven tekst op een website lezen en zelf op zoek gaan naar informatie.

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Dirk en Diba

Dirk en Diba

Dirk en Diba

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Lepel

Lepel

TV & Film 8+ JR

E.T.

E.T.