Productie-detail

Spele.nl

Spele.nl

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Op spele.nl is er voor iedereen een leuk spelletje te vinden.

Beschrijving inhoud

Spele.nl is een verzamelsite met verschillende soorten spelletjes. Bij het openen van de website zie je een pagina met overzichtelijke blokken. In elk blok staan spelletjes uit een categorie. Op de achtergrond van de pagina staat soms reclame. Deze kan niet worden weggeklikt maar is ook niet storend. De vormgeving is erg rustig en weinig uitdagend. Het hoofddoel van de site is dan ook een duidelijk overzicht bieden van zo veel mogelijk spelletjes. De beginpagina zelf wordt niet door audio ondersteund. Bij de spellen is meestal wel geluid te horen.

Door op de titel van een spel te klikken ga je automatisch naar de goede pagina. Deze wordt geopend in hetzelfde venster en heeft meestal een reclame vooraf. Dit zorgt ervoor dat de laadtijd van de spellen langer wordt. De reclame kun je na een aantal seconden (ongeveer 10) overslaan. Doordat alle spellen in de vormgeving van spele.nl zelf zijn gezet, ga je niet naar een andere website. De pagina die opent als je op een spel klikt heeft een aantal onderdelen. Het hoofdonderdeel is het spel zelf. Daarnaast zijn aan de linkerkant de populairste, nieuwste en best gewaardeerde spellen te vinden. Er is een 'Laatst gespeeld -optie, hiervoor moet je wel eerst inloggen. Dit kan met de gegevens van een: Facebook, Google+, Hotmail, Hyves of Spele.nl account. Onder het spel staat de naam van het spel met een korte beschrijving. Ook staat er hoe de besturing gaat en in welke categorie het spel te vinden is. Daaronder is een vak waarin bezoekers reacties kunnen plaatsen. Scheldwoorden worden hierin vervangen door ***, maar dit kan makkelijk ontweken worden door streepjes tussen de letters van het woord te zetten. Hierdoor komt het voor dat er rare/beledigende woorden in de reacties staan. Rechts onderaan de pagina kan het spel gedeeld worden via de sociale media. Ook is hier een blokje met 'Meer games' te zien waar elke keer 3 andere spelletjes in staan. De spellen en beschrijvingen hiervan zijn vaak in het Engels. Een aantal spellen wordt zelfs uitgelegd met Aziatische tekens. De uitleg van spele.nl, die onder het spel staat is wel Nederlands, maar vaak erg kort en niet genoeg om het spel te begrijpen. Dit maakt het vooral voor jonge kinderen lastig om de spellen te spelen zonder begeleiding van een ouder. Oudere kinderen gaan vaak zelf op ontdekking uit om te zien hoe het spel werkt. Bij sommige spellen kun je doorklikken naar de site van de maker van dat spel. Hierop staan vaak meer games. Wanneer je dit doet verlaat je de omgeving van spele.nl.

Leeftijdsadvies

De website spele.nl is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Zij begrijpen schriftelijke instructies, zelfs als deze wat minder gedetailleerd zijn. De site heeft voldoende spelletjes waardoor kinderen steeds wat nieuws zullen ontdekken. Door het grote aanbod en de vele variatie is de site ook voor oudere kinderen leuk.

Opmerkingen

Sommige spellen hebben een chatfunctie. Ook zijn er een aantal gewelddadige spellen te vinden.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

The Lion King 3D

The Lion King 3D

The Lion King 3D

Meer weten...

App 7+ JR

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Meer weten...