Productie-detail

Skiddoo's Avonturen

Skiddoo's Avonturen

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Speel spelletjes, lees verhalen en print kleurplaten met de vrolijke huishoudartikelen, genaamd Skiddoo's, in de hoofdrol.

Beschrijving inhoud

'Welkom op de website van Skiddoo's!' zie je wanneer je de website opent. In het beginscherm kun je lezen wie de Skiddoo's zijn. Daarnaast zie je ze in de achtergrond staan: 20 huishoudartikelen die elk hun eigen karakter hebben. Zo is er Desmond Deo, een stoere puber die eruit ziet als een deodorantroller. Of bijvoorbeeld Fons Spons, een slome kluns die zich overal over verbaast en eruit ziet als een spons. Onderin beeld kun je klikken op: 'skiddoo's', 'verhalen', 'spelletjes', 'e-cards', 'kleurplaten', 'prijsvraag', 'links', 'ouders' of 'contact'. Wanneer je met de muis over de kopjes gaat, lichten ze iets op.

Door op het kopje 'skiddoo's' te klikken zie je twintig huishoudartikelen die op de site centraal staan. De vrolijke huishoudartikelen hebben ogen, een mond, haar of een petje. Zo zijn er onder andere tandenborstel Huub en fotorolletje Kiki. Wanneer je op Kiki klikt verschijnt er een tekstje met informatie. Bij het kopje 'verhalen' kan je een strip lezen over het geheim van Brom. Er zijn spelletjes te spelen, waaronder verschillende puzzels. Wanneer je een puzzel goed maakt staat er: 'Goed gedaan! Je hebt de puzzel opgelost'. Vervolgens kun je een andere maken. Wanneer je een spelletje niet haalt verschijnt er: ' Helaas! Game Over!' in beeld. Je hebt dan de mogelijkheid om het spel opnieuw te spelen. In totaal zijn er 12 spelletjes te doen, zoals 'Tetris' en 'Memory'.

Wanneer je een spel aanklikt wordt dit geopend in een nieuw scherm. Voor de spelletjes moet je of de muis of het toetsenbord gebruiken. De besturing is simpel. Bij sommige spelletjes zijn er meerdere levels te spelen, speel je onder tijdsdruk, of kun je het speelniveau instellen. Ook zijn er op de site kleurplaten te vinden. Deze kunnen online ingekleurd worden en zijn ook te printen. Onder het kopje 'links' kun je doorklikken naar andere websites. Er zijn acht 'links', maar twee ervan werken niet. De gehele website wordt niet auditief ondersteund. Ook worden de buttons niet verduidelijkt met een bijbehorend symbool.

Leeftijdsadvies

De website 'Skiddoo's Avonturen' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De inhoud en de meeste spelletjes op de website sluiten namelijk aan bij deze leeftijdscategorie. Zo zullen kinderen van deze leeftijd spelletjes zoals 'Tetris' en het 'Tennisspel' interessant vinden. De website is, bijvoorbeeld door de prijsvraag, uitnodigend voor kinderen. Zij gaan op onderzoek uit, wat hun nieuwsgierigheid stimuleert. Het doel van de website komt niet duidelijk naar voren in de spelletjes en de verhalen. Daarnaast wordt de website niet meer bijgehouden. De site bevat veel kleine stukjes tekst die je moet kunnen lezen voor het meedoen aan bijvoorbeeld de prijsvraag of het spelen van een spelletje. Kinderen vanaf deze leeftijd zijn hiertoe in staat. Jongere kinderen zullen moeite hebben met de teksten op de site. Met een beetje hulp, of door te doen, kunnen ook zij de spelletjes wel spelen. Het versturen van e-cards, het meedoen aan een prijsvraag of contact zoeken met de makers van de site is mogelijk. Als ouder is het verstandig om hierop toe te zien en je kind hierbij te helpen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 7 jaar

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Chi Rho

Chi Rho

Chi Rho

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Meer weten...

Boek 7+ JR

Simsalaslim

Simsalaslim

Simsalaslim

Meer weten...