Productie-detail

Sint.nl

Sint.nl

Website VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
35 waarderingen

Stichting Sint heeft allerlei verschillende activiteiten rondom Sinterklaas op een rijtje gezet.

Beschrijving inhoud

"Sint.nl" is een gevarieerde website waarop een veelzijdig aanbod aan Sinterklaas activiteiten staat. Het is een initiatief van Stichting Sint. De site heeft een rustige uitstraling met duidelijke knoppen en donkere kleuren. De achtergrond is gevuld met kruidnootjes. Bij het openen van de site wordt het kind achter de computer begroet door Sinterklaas. Kinderen kunnen vervolgens worden voorgelezen door de Goedheiligman. Iedere dag staat er een nieuw voorlees-verhaaltje op. Ook kan de site bezoeker kiezen uit verschillende spelletjes die gemiddeld drie minuten duren. Er staan bijna 20 spelletjes op, die met een tekst worden uitgelegd. Er zijn platformspelletjes, denkspelletjes, taalspelletjes en nog veel meer.

In de 'kleurplatenfabriek' kun je op deze site zelf kleurplaten maken. Ook kun je je eigen gemaakte tekening opsturen of zomaar een berichtje naar de Sint sturen. De site is opgebouwd uit de onderdelen Speel, Kijk Hoor, Doe, Lees en Schrijf. Bij Kijk Hoor kun je bijvoorbeeld Sint clips bekijken en bij Schrijf maak je een gedicht met de gedichtengenerator. De rest van het gevarieerde aanbod op deze site bestaat onder ander uit recepten, verhalen en alles wat je wilt weten over de Goedheiligman.

Leeftijdsadvies

Omdat deze website zo veel diverse activiteiten biedt, sluit het aan bij zowel jonge als oudere kinderen. De minimum leeftijd is toch wel 5 jaar. En zelfs op deze leeftijd is het nog slim om een ouder of verzorger mee te laten kijken. Dit komt met name door het gemis van auditieve ondersteuning. De site bevat veel tekstuele elementen die gelezen moeten worden om er gebruik van te maken. De spelletjes zijn ook voor diverse leeftijden geschikt. Bij een spelletje is bijvoorbeeld strategisch inzicht nodig, of er staat een tekst bij die eerst gelezen moet worden voor het spelen. Na het inleiden van een volwassene, kan een kind er zelf mee verder spelen. Deze site is ook zeker aantrekkelijk voor oudere kinderen, bijvoorbeeld de gedichten generator of de meest gestelde vragen over Sinterklaas.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Anthony De Mier

Anthony De Mier

Anthony De Mier

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

Meer weten...

App 5+ JR

Bumpy Road

Bumpy Road

Bumpy Road

Meer weten...