Productie-detail

Sinterklaas Voorleesverhaal

Sinterklaas Voorleesverhaal

Website VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
38 waarderingen

Begrijpend luisteren samen met Elmo die erachter probeert te komen wat het geheim van Sinterklaas is.

Beschrijving inhoud

Als de site wordt geopend, zijn er direct geluiden en bewegende beelden en er wordt uitgelegd wat de bedoeling is. Het verhaal van "Elmo en het geheim van Sinterklaas" wordt verteld. Tussendoor wordt het verhaal drie keer gestopt en wordt aan de kijker aangespoord tot actie: "Klik op mij voor een vraag". Wanneer je dat niet doet, word je er aan herinnerd. De vragen gaan over het verhaal. Het zijn niet alleen vragen waarvan je het antwoord letterlijk hebt gehoord.

Dit voorleesverhaal is educatief omdat er een stukje begrijpend luisteren inzit waarbij naar begrippen als ‘door elkaar praten’ en ‘bezoek’ wordt gevraagd, maar ook naar een stukje inzicht. Het verhaal duurt ongeveer 10 minuten. Als het verhaal afgelopen is, komt in beeld wie het gemaakt heeft en zegt het karakter "Het verhaal is uit". Daarna wordt de website automatisch afgesloten. Het aantrekkelijke aan dit voorleesverhaal is de interactiviteit: er worden vragen gesteld aan de gebruiker.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar omdat de site uit één omgeving bestaat en het voorleesverhaal past ook bij deze leeftijd. Het heeft een ronde afsluiting en een rustig spreek- en beeldtempo. De vragen die gesteld worden zullen meer geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar of jongere kinderen kunnen samen met hun ouders/verzorgers naar het verhaal luisteren en kijken.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Kleine ezel gaat in bad

Kleine ezel gaat in bad

Kleine ezel gaat in bad

Meer weten...

App 2-6 JR

NPO Zappelin

NPO Zappelin

NPO Zappelin

Meer weten...

Boek 2+ JR

Met opa en oma aan zee

Met opa en oma aan zee

Met opa en oma aan zee

Meer weten...