Productie-detail

Samsam

Samsam

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Beschrijving inhoud

Samsam wil kinderen leren dat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame wereld. Samsam is een oud woord voor: samen, allebei, hetzelfde. De website hoort bij het tijdschrift Samsam dat 7 maal per jaar uitkomt. Elke maand heeft Samsam een ander thema. De maand november staat in het teken van 'wereldburgerschap', een wereldwijd thema. Het thema is ook wel eens gericht op een bepaald land, zoals over het voedseltekort in Ethiopië of over pindakaas uit Malawi.

De website heeft een platte structuur met in het midden van de homepage een uitleg over het lopende thema en een link naar weetjes over het thema. Rechts op de homepage staat een prikbord met nieuwtjes. Op de website staan ook activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen, om deze te zien moet de bezoeker eerst naar beneden scrollen. Sitebezoekers kunnen onder andere: een verhaal afschrijven, een foto of filmpje insturen, filmpjes bekijken, een strip lezen, een quiz doen of hun mening geven. Het tekstgebruik van de website sluit goed aan bij de beleving van kinderen. De leesvaardigheid van bezoekers moet goed ontwikkeld zijn, de teksten zijn soms vrij lang. De site van Samsam bevat geen reclame. Deze website is een interactieve aanvulling op het tijdschrift. Daarnaast hoort er ook een onderwijspakket bij dat onder andere bestaat uit lesbrieven voor bij de  tijdschriften. Samsam wordt uitgegeven door het NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling).

Leeftijdsadvies

Vanaf 9 jaar gaan kinderen zich meer interesseren in maatschappelijke thema's zoals het klimaat of sociale ongelijkheid. De thema's van Samsam sluiten hier goed bij aan. Het leesniveau is op 9-jarige leeftijd ook ver genoeg ontwikkeld om de (soms langere) teksten op deze site zonder moeite te lezen. Bovendien is dit een leeftijd waarop kinderen zelfstandig kunnen navigeren op internet en het leuk vinden om zelf op zoek te gaan naar informatie. Iets wat deze website hen zeker kan bieden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Supah Ninjas

Supah Ninjas

Supah Ninjas

Meer weten...

Boek 9+ JR

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

De wilde heks 3: De wraak van Chimaera

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

Meer weten...