Productie-detail

Proefjes

Proefjes

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
78 waarderingen

Beschrijving inhoud

Op de homepage van "Proefjes.nl" lees je “Hoe maak je een regenboog? Hoe sterk is een ei? En is water bang voor ballonnen”. "Proefjes.nl" wil kinderen kennis laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie. De website heeft een platte structuur en bestaat uit de volgende menu´s: Proefjes, Voor leerkrachten, Proefjes op tv, Over deze site en Contact. Voor kinderen is met name het menu Proefjes interessant. Alle proefjes zijn opgedeeld in de categorieën: Lucht, Water, Licht, Geluid, Vuur, Elektriciteit Proeven, Voelen, Overig, Nieuw, Actueel en Alle proefjes. Leerkrachten kunnen onder andere opzoeken aan welk kerndoel ze een proefje kunnen koppelen. Het monstertje dat elke categorie uitbeeldt geeft de website een vrolijke uitstraling. Proefjes.nl is een initiatief van Robbert Dijkgraaf, professor aan de Universiteit van Amsterdam. Nu maakt de website deel uit van Stichting Proefjes. De Stichting werkte samen met de VPRO voor een televisieserie.

Alle proefjes op de website zijn als volgt uitgeschreven: een inleiding, wat heb je nodig, wat moet je stap voor stap doen, een link naar extra uitleg, een werkblad en een antwoordblad. Bij elk proefje zijn dus vragen geformuleerd. De proefjes kunnen uitgevoerd worden met materialen die kinderen in en rondom het huis kunnen vinden. Het tekstgebruik op "Proefjes.nl" past goed bij de beleving van kinderen. De inleiding voor een proefje sluit geregeld af met een vraag om zo de nieuwsgierigheid te prikkelen. Door te klikken op het monstertje linksboven kom je weer terecht op de homepage. "Proefjes.nl" bevat geen reclame. Op meerdere plekken staan links naar de social media die proefjes.nl inzet. Onder het kopje "Over deze site" staan andere links naar externe sites.

Leeftijdsadvies

Vanaf 8 jaar kunnen kinderen hun leesvaardigheid goed inzetten om informatie op te doen en te leren. Op deze leeftijd gaan kinderen ook doelgerichter lezen. Dit laatste komt goed van pas bij het stap voor stap lezen van de instructies voor het doen van een proefje.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

Meer weten...

Boek 8+ JR

De Heksen (luisterboek)

De Heksen (luisterboek)

De Heksen (luisterboek)

Meer weten...

Boek 8+ JR

Luisterboek: Je bent Super... Jan!

Luisterboek: Je bent Super... Jan!

Luisterboek: Je bent Super... Jan!

Meer weten...