Productie-detail

Poppysmic

Poppysmic

Website VANAF 9 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

Lees allerlei artikelen over verschillende onderwerpen in dit online tijdschrift!

Kenmerken

 • Informatief/amusement
 • Online tijdschrift
 • Lezen, filmpjes kijken
 • Gadgets, games, celebs, mode, tv
 • Buttons, veel tekst
 • Reageren met e-mailadres

Beschrijving inhoud

Poppysmic is een fantasiefiguurtje dat een leuk online tijdschrift maakt. Elke dag worden er weer nieuwtjes gepost over gadgets, games, celebs, mode, tv en nog veel meer. Ook schrijft Poppysmic een boek waarvan wekelijks een nieuwe pagina op de website wordt gepubliceerd. Op de homepage van de website zie je grote buttons waarmee je bij de nieuwste berichten op de website komt. Bovenaan de pagina vind je een donkerrode balk met daarin duidelijke knoppen voor de verschillende onderwerpen waar je op kunt klikken als je de artikelen bij dat onderwerp wilt lezen.

De website bevat verschillende onderwerpen, zoals celebs, life, en looks. Als je op een onderwerp klikt, verschijnen de eerste paar regels van allerlei berichten bij dit onderwerp. Na deze inleiding kun je klikken op ‘read more’ om het hele artikel te lezen. Vaak zijn er afbeeldingen of filmpjes aan de berichten toegevoegd. Veel berichten eindigen met een vraag waar je als lezer op kunt reageren. Bij een nieuwe videoclip van een band wordt bijvoorbeeld gevraagd wat je ervan vindt. En na de trailer van een nieuwe film wordt gevraagd of je deze film zou willen zien. Om te kunnen reageren moet je je naam en e-mailadres invullen. Je e-mailadres wordt niet getoond bij de reactie die je geplaatst hebt. Het boek dat Poppysmic schrijft gaat over de 11-jarige Luca, dat vanwege het werk van haar vader vanuit een dorp naar Amsterdam verhuist. In de verhalen lees je wat ze daar allemaal meemaakt. Het navigeren op de website is eenvoudig. De knoppen zijn groot en er is een duidelijke homeknop. Het is wel belangrijk dat de gebruiker goed kan lezen, omdat de website erg veel tekst bevat. Er is geen auditieve ondersteuning en er zijn geen spellen te spelen. De website bevat reclame aan de rechterkant van de website. Deze is niet weg te klikken. Tot slot bevat de website ook grote knoppen voor Facebook, Twitter en Instagram. Als je hier op klikt kom je op de pagina’s van Poppysmic. Ook kun je dan inloggen om zelf dingen te plaatsen op deze social media.

Leeftijdsadvies

Poppysmic is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd is het leesniveau van de kinderen hoog genoeg om de teksten op de website te kunnen lezen. Ook vinden ze het leuk om zelf te reageren op berichten. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen goed zelfstandig navigeren op een website en kunnen ze zelf op zoek naar de informatie die ze interessant vinden en willen lezen.\

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Heartland

Heartland

Heartland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Davincibles

The Davincibles

The Davincibles

Meer weten...