Productie-detail

Oorkania

Oorkania

Website VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Reis over de planeten met Ork en speel verschillende muziekspelletjes.

Beschrijving inhoud

De website "Oorkania" is een initiatief van Orkaan, een organisatie die muziekvoorstellingen voor kinderen t/m 12 jaar maakt. Oorkania bevat een link naar de site van Orkaan de organisatie. Om het spel op de website te kunnen spelen moet je de unity webplayer installeren. Dit wordt direct in beeld aangegeven. Als de installatie niet vanzelf start, moet je op de knop drukken. De site moet behoorlijk lang laden. Hoe lang het nog duurt is te zien in een balkje. Als je naar de site van Oorkania gaat, wordt er gelijk een verhaal gestart wat je niet kunt overslaan. Je wordt voorgesteld aan Ork die samen met jou de verschillende planeten af gaat reizen. Op die planeten moet je opdrachten uitvoeren. Zodra je op een planeet geland bent, wordt uitgelegd wat je daar moet doen. Oorkania is een dynamische website. Je loopt over de planeten en zo zit je steeds in een andere omgeving. De website is overzichtelijk, heeft weinig knoppen en veel felle kleuren. Het belangrijkste onderwerp is muziek. Alle opdrachten op de planeten hebben daar mee te maken. De website bevat weinig tekst en is volledig auditief ondersteund. Het geluid is ook uit te zetten. De site bevat ook een pagina over Oorkania voor volwassenen en een helpfunctie.

Op de website Oorkania ga je acht planeten langs. Op elke planeet moet je een of meerdere opdrachten uitvoeren. Welke opdrachten dat zijn, wordt uitgelegd door Ork. Hij reist met je mee. Je kunt niet naar een volgende planeet als je de opdrachten op de vorige planeet nog niet hebt afgerond. Als je het spel niet in één keer uitspeelt, kun je de volgende keer dat je naar de site gaat verder spelen waar je de vorige keer geëindigd bent. Op de eerste planeet moet je bijvoorbeeld muziekballen verzamelen. Elke bal maakt een ander geluid. Deze ballen leg je op je rug. Op die planeet is ook een standbeeld die geluid maakt. Als jij tussen je verzamelde muziekballen hetzelfde geluid kunt vinden, komt het standbeeld tot leven en is de opdracht voltooid. Zo zijn er meer vergelijkbare opdrachten. Om het spel te kunnen spelen moet je met de muis kunnen slepen en met de pijltjestoetsen kunnen omgaan. Sommige opdrachten zijn behoorlijk lastig. Je kunt soms niet vinden waar de laatste opdracht verstopt zit of het duurt lang voordat je een bepaalde muziekbal hebt gevonden. De muisaanwijzer verandert bij de spellen in een lichtgids, een grote aanwijzer. Bovenaan de website kun je zien op welke planeet je zit, hoeveel opdrachten er op die planeet zijn en hoeveel je er nog moet uitvoeren. Dit biedt de speler overzicht. Er verschijnt verder geen tekst of reclame in beeld.

Leeftijdsadvies

Oorkania is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar omdat er vrijwel geen tekst gelezen hoeft te worden. Alles is auditief ondersteund. Op deze leeftijd kunnen de kinderen ook een muis met grote aanwijzer hanteren. Wat het ook geschikt maakt voor deze leeftijd is dat er niet naar persoonlijke gegevens wordt gevraagd en er geen reclame wordt vertoond. Voor kinderen jonger dan 5 jaar is het spel wat aan de moeilijke kant. Ook kinderen vanaf 5 jaar zullen af en toe hulp nodig hebben van volwassenen bij het zoeken van opdrachten. Ze kunnen ze wel zelf uitvoeren.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Het Zakmes

Het Zakmes

Het Zakmes

Meer weten...

App 5+ JR

Heksje en Willem

Heksje en Willem

Heksje en Willem

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Meer weten...