Productie-detail

Okki

Okki

Website VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
28 waarderingen

Ga met Okki op ontdekkingsreis door het heelal.

Beschrijving inhoud

De website Okki hoort bij het gelijknamige tijdschrift. De bezoeker komt binnen in het Okki Heelal. Het hoofdpersonage Okki zegt je gedag en neemt je mee op ontdekkingsreis. Je kunt er onder andere knutselen, leren lezen, natuurkundige testjes maken, rekensommen maken of moppen bekijken door middel van plaatjes. Je kunt op de verschillende planeten klikken, maar er is ook een keuzescherm aan de linkerkant van het scherm. Activiteiten worden geïllustreerd met een herkenbaar symbool (lezen met een boek, knutselen met een schaar). Naast de activiteiten kun je meedoen met een prijsvraag of abonneren op de nieuwsbrief.

Er is constant auditieve ondersteuning aanwezig. Okki zegt je gedag, vertelt wat je kunt doen en is constant aanwezig in het scherm. In totaal zijn er vijf verschillende planeten: de Okkiplaneet, de Sportplaneet, de Cijfer- en letterplaneet, de Dierenplaneet en de Knutselplaneet. De activiteiten op iedere planeet zijn hetzelfde, alleen met een ander onderwerp. Op de dierenplaneet zijn er verhaaltjes over hamsters en dolfijnen, terwijl het op de knutselplaneet gaat over papier maken. Iedere activiteit duurt ongeveer één minuut en beschikt over een korte schriftelijke beschrijving. Overal staat de moeilijkheidsgraad bij. Moeilijk of gemakkelijk. De gebruiker moet om kunnen gaan met de muis, omdat bij sommige spelletjes er iets versleept moet worden naar een kader. Er is reclame aan de rechterkant en link naar de webshop.

Leeftijdsadvies

Het tijdschrift Okki is voor zes tot acht jaar. En de website sluit hier goed op aan. Op deze leeftijd kunnen ze korte schriftelijke instructies lezen. Omdat er auditieve ondersteuning is kunnen kinderen aardig zelfstandig door de website gaan. Symbolen voor de acitivteiten zijn herkenbaar wat de zelfstandigheid van het navigeren bevordert. Kinderen in deze leeftijd willen veel leren en stellen veel vragen, de website sluit hier goed op aan. Voor kinderen vanaf zes, is het verstandig om de spelletjes eerst samen met hun ouders te doen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

A Kind of Magic

A Kind of Magic

A Kind of Magic

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

PopPixie

PopPixie

PopPixie

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Kuifje

Kuifje

Kuifje

Meer weten...