Productie-detail

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Website VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
90 waarderingen

Beschrijving inhoud

De naam van de website laat niet veel te raden over: nukleuren.nl is een online verzameling van heel veel kleurplaten. De website is een platte website en opgedeeld in blokken. De belangrijkste zijn links een kolom met categorieën, in het midden een blok “top kleurplaten”, daaronder “online kleuren” en helemaal onderaan wederom kolommen op categorie. De categorieën links en onderaan de homepage overlappen. Voorbeelden van categorieën zijn dieren, winter en stripfiguren.

Veel kinderen zijn gek op kleuren. Ze zullen op deze website doelgericht te werk gaan. De categorieën en een zoekfunctie vergemakkelijken het zoeken. Kinderen moeten voor nukleuren.nl een beetje handig kunnen navigeren met de muis. Dit vanwege het kleine lettertype. Leesvaardigheden zijn nauwelijks nodig want als je over een kleurplaat gaat met de muis verschijnt een miniatuur kleurplaat. De grote printknop maakt dat kinderen makkelijk zelf kunnen printen. Nukleuren.nl staat vol reclame. Rechtsboven een blok en twee banners. Onder “Top partners” met name links naar spelletjesportals. Er staan ook links tussen naar websites die niet voor kinderen zijn bedoeld. Een kind kan dus gemakkelijk op een externe website belanden. Ook heeft nukleuren.nl een blok Google reclames opgenomen. De inhoud van de reclame springt handig in op de keuze voor een kleurplaat.

Leeftijdsadvies

Op nukleuren.nl kunnen kinderen vanaf 5 jaar, eventueel na wat hulp, zelfstandig kleurplaten opzoeken. Idealiter bezoeken kinderen nukleuren.nl onder begeleiding. Dit vanwege de vele reclameboodschappen en het gemak waarmee ze op andere, niet voor hen bedoelde, websites terecht kunnen komen.

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Didakto Klokkijken

Didakto Klokkijken

Didakto Klokkijken

Meer weten...

App 5+ JR

Heksje en Willem

Heksje en Willem

Heksje en Willem

Meer weten...

Boek 5+ JR

Brammetje Baas

Brammetje Baas

Brammetje Baas

Meer weten...