Productie-detail

Museumkids.nl

Museumkids.nl

Website VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bezoek en beoordeel als museuminspecteur verschillende musea in het land.

Kenmerken

  • Educatieve website 
  • Musea inspecteren
  • Inclusief game- en knutselpagina 
  • Veel informatie en tekst
  • Initiatief van de Museumvereniging

Beschrijving inhoud

Wil je op speelse wijze in aanraking komen met verschillende musea in Nederland, dan is de website www.museumkids.nl zeker een bezoek waard. Lees hier hoe je verschillende musea kunt beoordelen aan de hand van een vragenlijst. Jouw beoordeling kan voor de musea enorm belangrijk zijn. Dus neem snel een kijkje!

In het beginscherm van deze educatieve website bevinden zich vier grote buttons. Door op de button ‘Games spelen’ te drukken kun je kiezen uit verschillende games en kun je door te spelen verschillende museumschatten verzamelen. De games, zoals ‘SchatSchieten', zijn gemakkelijk te bedienen en een aantal kun je hier ook als app downloaden. Verder kun je hier ook games van andere musea spelen. Klik je op de button ‘Museum bezoeken’ dan kom je er al snel achter wat er allemaal in de verschillende musea te doen is. Denk aan onder andere tentoonstellingen en bijbehorende activiteiten. Klik je op de button ‘Museum inspecteren’ dan kun je een museum kiezen die jij graag zou willen inspecteren. Download eventueel de app, ga naar het museum, vul het inspectieformulier in en laat zien wat jij van het museum vindt. Samen met alle inspecteurs kiezen jullie op deze manier het leukste 'Kidsproof' museum van Nederland. Hou jij van knutselen en kleuren? Druk dan op de button ‘Doepagina knutselen’. Hier vind je namelijk allerlei links naar kleurplaten, bouwplaten, recepten en nog veel meer. Helemaal onderin het scherm kunnen ouders en musea meer informatie vinden. Verder kun je je registreren zodat onder andere je scores bewaard blijven. De website is overzichtelijk vormgegeven en gemakkelijk te bedienen. Het is mogelijk om op websites van andere musea terecht te komen. Doel van de website is om jullie op een leuke manier te laten zien en ervaren wat er in de Nederlandse musea allemaal te doen is. Daarnaast probeert de website jouw interesse te wekken zodat je de musea zal gaan bezoeken.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd bezoeken graag, vaak met het gehele gezin, een musea en zullen zich dan ook snel betrokken voelen. De website heeft een educatief karakter en bevat een schat aan informatie waardoor kinderen op een speelse manier veel kunnen leren. Kinderen vanaf deze leeftijd vinden het daarnaast leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Het is makkelijk dat je kan lezen, maar ook met een beetje hulp kom je al heel ver.

Mening recensent

De kleurrijk vormgegeven website bevat ontzettend veel educatieve informatie en is erg geschikt voor kinderen. Zij zullen zich hier niet vervelen. Het idee om kinderen musea te laten inspecteren is een erg goed idee. Hierdoor zullen misschien meer kinderen de weg naar het museum weten te vinden. Daarnaast is het goed om te zien dat je eveneens een app kan downloaden. De website laat hierdoor zien dat het met de tijd meegaat.

 


RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Home

Home

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...