Productie-detail

Museon

Museon

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
50 waarderingen

Beschrijving inhoud

“Het Museon” is een educatief museum over actuele onderwerpen uit de wereld van natuur, cultuur, wetenschap en techniek. Op de website van “Museon” is veel informatie over het museum te vinden. Voor kinderen zijn de onderdelen “Jong” en “Collectie” het interessantst. ‘Jong’ is een onderdeel waar elke maand een ‘Quizzz’ gespeeld worden. Bij ‘Achter de Schermen’ is te lezen hoe bijvoorbeeld een tentoonstelling wordt gemaakt. Het is een rustige website met veel informatie. De onderwerpen zijn duidelijk omkaderd.

Het onderdeel “Collectie” heeft veel interessante gegevens over: geologie, biologie, geschiedenis & archeologie, natuurkunde & techniek, volkenkunde. Je komt te weten ‘Hoe de aarde is ontstaan’. Bij elk onderwerp is een foto met een korte beschrijving en een button met ‘Lees verder’. Er is een digitale bibliotheek en samenwerking met anderen zoals de Beeldbank WO2. Ook kan de site in het Engels worden vertaald. Door te betalen kun je lid worden van de “Kidsclub”, hierdoor krijg je gratis tot het museum. Wat je interessant vindt, kun je printen of mailen naar vrienden.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen van minimaal 9 jaar. Er is veel tekst te vinden op de website en kind moet er zelfstandig kunnen navigeren. Kinderen vanaf deze leeftijd krijgen interesse in de wereld om hen heen. De informatie op de website kan goed gebruikt worden voor het maken van spreekbeurten of werkstukken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Wizards of Waverly Place

Wizards of Waverly Place

Wizards of Waverly Place

Meer weten...

Boek 9+ JR

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Sonny with a chance

Sonny with a chance

Sonny with a chance

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren