Productie-detail

Logeerboek

Logeerboek

Website VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Op deze interactieve website kun je in verschillende kamers van alles ontdekken, luisteren naar een voorleesverhaal, kleuren of een spelletje doen.

Beschrijving inhoud

De website "Logeerboek" is van Zappelin en hoort bij een televisieprogramma "Meneer Logeer" wat niet meer uitgezonden wordt. Wel is de interactieve site er nog. Bij binnenkomst op de homepage klik je op het kindje om naar de 'kinderpagina' te gaan. In een nieuw venster zie je een hal van een huis en wordt meteen gevraagd waar je naartoe wilt. Naar de woonkamer, de slaapkamer of naar buiten naar school?

In de diverse ruimtes kun je met de muis over dingen heen bewegen en hoor je wat je kunt doen. Elke ruimte is een ontdekkamer. Zo kun je onder andere voorgelezen worden, een spelletje doen (memory of zoeken welke letter er niet bij hoort), kleurplaten inkleuren of een filmpje kijken. Er zijn veel interactieve elementen in de ruimtes zoals de Zappelin logeerkoffer waar letters uitspringen als je erop klikt of de klok waarbij gevraagd wordt of jij ziet hoe laat het is. Kinderen kunnen hierbij oefenen met letters en klokkijken. De site bevat met name veel voorleesverhalen. Hierbij worden filmpjes afgespeeld waar wel Windows Media Speler voor nodig is. De navigatie naar de verschillende ruimtes werkt simpel en een vertelstem begeleidt je daarbij. 

Leeftijdsadvies

De site "Logeerboek" laat kinderen kennismaken met voorlezen, verkennen en breidt hun woordenschat uit. De site kan al gebruikt worden door peuters vanaf 2 jaar (samen met ouder of verzorger). 2-jarigen houden ervan om voorgelezen te worden en het ontdekkende element in deze website past goed bij hun leeftijd. De fantasie wordt gestimuleerd en er is veel interactie. Daarbij is er begeleiding van een vertelstem, wat fijn is voor een jonge gebruiker. 

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Shape Puzzle

Shape Puzzle

Shape Puzzle

Meer weten...

Website 2+ JR

Sinterklaas Voorleesverhaal

Sinterklaas Voorleesverhaal

Sinterklaas Voorleesverhaal

Meer weten...

Boek 2+ JR

Op een grote paddenstoel

Op een grote paddenstoel

Op een grote paddenstoel

Meer weten...