Productie-detail

Lego

Lego

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
57 waarderingen

Beschrijving inhoud

De website van Lego hoort bij het gelijknamige, populaire speelgoed. De site heeft duidelijk omkaderde navigatieknoppen met tekst in een groot en duidelijk lettertype. Op de website kan de gebruiker productinformatie opzoeken en bijbehorende content downloaden. Ook zijn er heel veel verschillende Lego spelletjes te spelen. In de Engelstalige Lego webshop kun je ook producten bestellen.

De Lego producten zijn op de site thematisch ingedeeld. Indiana Jones, Space Police en Atlantis zijn hier voorbeelden van. Bij sommige thema's is het mogelijk om kleurplaten, screensavers of wallpapers te downloaden. De spelletjes afdeling is ingedeeld in actie, strategie en avontuur spelletjes. Er is ook nog een categorie 'Voor de kleinsten' met eenvoudige spelletjes die weinig acties bevatten. Bij de meeste spelletjes is geen auditieve ondersteuning aanwezig. Daarom is het vooral bij de strategie en avontuur spelletjes van belang dat je als kind instructies kan lezen en begrijpen. De actie spelletjes zijn vooral spelletjes waar het gaat om behendigheid, hier is minder uitleg bij nodig. Onderdeel van de Lego website is de 'Lego Club'. Hier kun je je registreren voor een gratis abonnement op het Lego Club Magazine. Je kunt hier ook video's en bouwinstructies van modellen bekijken die je met je eigen stenen na kunt maken. Tot slot kan de gebruiker een eigen Lego City strip maken in de 'Stripmaker' en zelf poppetjes, achtergronden en teksten kiezen.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het ontbreken van auditieve ondersteuning maakt het voor jongere kinderen moeilijk om door de site heen te navigeren en de verschillende soorten spelletjes te begrijpen. Met name bij de strategie en avontuur spelletjes moet een kind korte schriftelijke instructies kunnen lezen. Onder begeleiding van een ouder zou de website ook geschikt zijn voor jongere kinderen. Voor hen is de spelletjes categorie 'Voor de kleinsten' interessant. De website is een veilige omgeving zonder reclame. De gebruiker wordt af en toe doorverwezen naar andere sites, die allemaal van Lego zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Kinderfeestjes!

Kinderfeestjes!

Kinderfeestjes!

Meer weten...

Game 7+ JR

Max Adventures

Max Adventures

Max Adventures

Meer weten...

Game 7-12 JR

De Lettermachine

De Lettermachine

De Lettermachine

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren