Productie-detail

Leesdas

Leesdas

Website VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Leer samen met de familie Das spelenderwijs taal!

Beschrijving inhoud


Leesdas is een website van de NTR: Schooltv. Op de homepage kan direct een keuze worden gemaakt tussen groep 3 of groep 4. Als je voor groep 3 kiest, opent een nieuw scherm met het bos waarin de familie Das woont. Je kunt op elke das klikken en dan komen ze tevoorschijn en stellen ze zich aan je voor. Onderaan het scherm kun je naar een andere omgevingen doorklikken. Achter elke dier waarop je kunt klikken zit een spelletje dat met lezen te maken heeft. Als je voor groep 4 kiest kom je in een scherm waarbij je met vosje en dasje taalgerelateerde spellen kunt spelen. Onderaan de pagina kan je navigeren naar verschillende landen, zoals Andersland, Lijmland, Sensatieland, Leenland en Woordenland. Per land zijn verschillende categorieën spelletjes te vinden.

Elk spel staat in het teken van het leren van woorden en lezen. Het zijn allemaal denkspelletjes soms met een tijdslimiet eraan verbonden. Er is bijvoorbeeld de woordenmachine waar aan de hand van een plaatje en een aantal letters het juiste woord geraden moet worden. Of foto’s maken als je in een afbeelding de juiste letter vindt. Na het spelen van een spel kan makkelijk met een knop terug gekeerd worden naar de homepage. Bij het aanwijzen van een knop met de muis wordt door das toegelicht waar je heen gaat als je erop klikt. En ook tijdens de spellen wordt door Das auditief toegelicht wat je moet doen bij dat spel.

Leeftijdsadvies

Leesdas is een goede oefening voor kinderen uit groep 3 en groep 4, dus voor kinderen van 6/7 jaar oud. Om de spellen te kunnen spelen moet een kind al enige kennis hebben van woorden en letters. De leeromgeving van beide groepen is aangepast aan het taalniveau van het kind op die leeftijd. Deze website is vooral leuk voor kinderen van 6 jaar omdat zij op deze leeftijd houden van spelenderwijs leren van taal.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...

App 6+ JR

Spongebob Dinner Dash

Spongebob Dinner Dash

Spongebob Dinner Dash

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren