Productie-detail

Kinderen voor kinderen - Een liedje schrijf je zo!

Kinderen voor kinderen - Een liedje schrijf je zo!

Website VAN 7 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

De strijd om het best geschreven liedje is al gestreden, maar met het materiaal op de website van Kinderen voor Kinderen kun je nu zelf een lied gaan bedenken en schrijven!

Beschrijving inhoud

Kinderen voor Kinderen werd opgericht in 1979 en bestaat dit jaar precies 40 jaar. Alle reden voor een feestje dus. Om het 40 jarig bestaan te vieren werd dit voorjaar een wedstrijd uitgeschreven voor scholen. Die wedstrijd is gewonnen door groep 6 van basisschool Het Startblok in Harderwijk. Zij schreven het liedje ‘Stiekem snoepen’. Dit liedje komt op cd 40 van Kinderen voor Kinderen dat op 20 september 2019 verschijnt. Mooi toch! 

Nog mooier is dat het materiaal dat door Kinderen voor Kinderen is gemaakt om kinderen te helpen bij het schrijven van de liedjes nog steeds beschikbaar is. Stap voor stap worden kinderen aan de hand genomen om zelf een lied te schrijven. 

Deelname aan de wedstrijd is dus niet meer mogelijk. Toch iets om mee aan de slag te gaan op de BSO? Jazeker! Hoewel het materiaal ontwikkeld is voor scholen, is het prima te gebruiken op de bso en een mooi voorbeeld van lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Daarnaast worden de kinderen uitgedaagd om niet alleen te consumeren, maar ook te produceren en zelf een lied te schrijven. 

Het materiaal bestaat uit een digitale les, een online handleiding én werkboekjes. De gratis werkboekjes kun je (in pakketten van 30 stuks) bestellen [meer info en bestellen]. Let op: je betaalt wel de administratie- en verzendkosten.

Leeftijdsadvies
Ga met kinderen vanaf circa 7 jaar aan de slag.

Tip voor de bso
Laat je inspireren door het materiaal van Kinderen voor Kinderen. Gebruik het tijdens de BSO vakantie weken en laat het aansluiten op het thema dat centraal staat! Schrijf samen een passend lied en zijn er kinderen die liever dansen en bewegen? Laat hen op basis van het liedje een dans maken en sluit de BSO vakantie weken af met een heus optreden voor ouders en kinderen! 

Veel tijd beschikbaar? Laat de kinderen een passende clip bij het liedje bedenken en ga dat (samen) maken. De clip is dan niet alleen een mooie afsluiting van de BSO vakantie weken, maar ook een mooie herinnering! 

Veel plezier! 

 

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Meer weten...

App 7+ JR

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

Meer weten...

Game 7+ JR

Nintendo Labo Voertuigenpakket

Nintendo Labo Voertuigenpakket

Nintendo Labo Voertuigenpakket

Meer weten...