Productie-detail

Kika en Bob

Kika en Bob

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
50 waarderingen

Beschrijving inhoud

“Kikaenbob.nl” is de website behorende bij de animatieserie die wordt uitgezonden op Z@pp. De website bestaat uit een landkaart met rechts een overzichtelijk menu. Onder de button “Personages¨ kun je lezen over Kika, Bob en Tijgertje. “De serie” vertelt je meer over de context van het verhaal. Hier kun je ook de trailer van de Kika en Bob bekijken. “Downloads” bevat wallpapers en chatplaatjes. De wallpapers zijn gebroken links. Onder “Achter de schermen” vind je informatie over wie de serie bedacht en produceerde en een doorklik naar een externe website (www.kikaenbob.com). Het is onduidelijk op welke manier deze website aanluit bij het .nl domein. Vervolgens een button “Kika op hyves” die linkt naar een de hyves pagina van de serie. Helemaal rechts onderaan een button die linkt naar uitzending gemist. Om deze te kunnen zien moet je naar beneden scrollen.

Door de platte structuur van het menu zullen kinderen niet snel verdwalen op Kikaenbob.nl. De landkaart heeft echter een wat onhandige navigatie. De kaart biedt minder content dan verwacht. De cursor verandert in een vergrootglas maar het is niet direct duidelijk dat “het onderzoeken” bij Tijgertje zou moeten beginnen. De rode stippen vertegenwoordigen slechts twee afleveringen.Onder de stippen vinden we een plot van de betreffende aflevering, een poll, weetjes en een game.

Leeftijdsadvies

De spelletjes zijn visueel aantrekkelijk en hebben leuke geluidseffecten. De gameplay is wat onduidelijk. Het kruisje, om een pagina te sluiten, staat rechts onderaan de andere icoontjes. Dit kan verwarren. Afgezien van de twee spelletjes bevat de website nauwelijks geluidseffecten. Kika en Bob is een snelle en avontuurlijke animatieserie. Kinderen zullen er vanaf vijf jaar plezier aan beleven. De navigatie en het kleine lettertype maakt de website echter geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Jullie mening

Meer van Kika en Bob

TV & Film 7+ JR

Kika en Bob

Kika en Bob

Kika en Bob

Meer weten...

Ook leuk

App 8+ JR

Loox

Loox

App 8+ JR

Doodle Jump

Doodle Jump

Doodle Jump

Meer weten...

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...