Productie-detail

KidZlab

KidZlab

Website VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
79 waarderingen

Leer meer over de wetenschap en maak mooie knutselwerken.

Beschrijving inhoud

"KidZlab" is een initiatief om kinderen meer te leren over wetenschap. Als je op de website komt zie je een rustige site met een duidelijke omkadering van vakken. Je krijgt in het eerste vak uitgelegd wat KidZlab is en wat je allemaal op de site kan doen. De uitstraling past goed bij de website omdat alles rustig is en er alleen aanwezig is wat nodig is. Je kan in de menubalk klikken of je wilt knutselen, verhalen wilt lezen, de geheimen van Lego wilt ontdekken of naar andere websites wilt gaan.

De knutselwerken op de website zijn niet gemakkelijk om te maken. Dit komt omdat je veel tekst moet lezen en de vaardigheden kunnen lastig zijn. Elk knutselwerk bestaat uit drie pagina’s die je moet volgen. Het is dan ook geschikt om dit samen met je kind te maken of dat kinderen op school met deze knutselwerken aan de slag gaan. Alle knutselwerken komen voort uit natuur- of wiskundige vraagstukken. Hierdoor leren de kinderen er veel van. Het doel van deze knutselwerken is om onderzoekend bezig te zijn. Ook zijn er verhalen te lezen op de website die kinderen zelf kunnen lezen of ouders kunnen het aan de kinderen voorlezen. Op de website kan je de geheimen van Lego ontdekken door de informatie te lezen over patronen en symmetrie en door zelf een puzzel te maken.

Leeftijdsadvies

Doordat de moeilijkheidsgraad hoog ligt wat betreft de informatie op de website en er moeilijke woorden gebruikt worden is deze website geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Hiernaast wordt er veel gebruik gemaakt van langere schriftelijke instructies. Vanaf deze leeftijd zijn thema’s zoals wetenschap ook interessanter omdat het abstracte denken zich gaat ontwikkelen en natuurkundige zaken dan beter geplaatst kunnen worden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Kid vs Kat

Kid vs Kat

Kid vs Kat

Meer weten...

App 10+ JR

Hay Day

Hay Day

Hay Day

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren