Productie-detail

Kidsweek

Kidsweek

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
24 waarderingen

Beschrijving inhoud

Kidsweek is een wekelijkse kinderkrant die gemaakt wordt voor de leeftijdscategorie 7 tot 12 jaar. Kidsweek.nl is de daarbij horende website. De voornaamste activiteit van de website is het nieuws lezen. Er is binnenlands, buitenlands en opmerkelijk nieuws te lezen. De berichtjes zijn in begrijpelijke taal geschreven, gericht op kinderen. Onder de nieuwsberichten kunnen reacties worden geplaatst. Hiervoor zijn e-mailadres en naam verplicht. Alleen de naam is zichtbaar. De website geeft een volle indruk maar heeft duidelijke omkaderingen.

Er is veel tekst aanwezig op Kidsweek.nl. Er is op de gehele website (geldt ook voor de spelletjes) geen auditieve ondersteuning aanwezig. Het lettertype is redelijk klein. In Kidsweek komen onderwerpen voor als dieren, wetenschap en opvallend nieuws, maar ook worden dingen besproken zoals boeken, films, DVD's en games. En naast het laatste nieuws staan er in de krant ook moppen, prijsvragen en strips. De site maakt veel gebruik van beeldmateriaal in de vorm van foto's en filmpjes. Er zijn veel verschillende spelletjes te spelen op de website, de meeste hiervan zijn behendigheidsspelletjes. De spellen op de website zijn meestal Engels. De games verschillen van niveau, de een is simpel en de ander vereist redelijk veel doorzettings- en concentratievermogen.

Op de website zijn ook moppen te lezen. Regelmatig worden er ook grappige filmpjes op de website geplaatst. Bij de filmpjes kunnen ook reacties worden geplaatst. Bij de win-acties moeten veel persoonlijke gegevens worden ingevuld. Er is vrij veel reclame aanwezig op de website, wel staan deze aangegeven met een kopje ‘advertentie’. Ook is er een gedeelte service waar informatie wordt gegeven over abonnementen. En een button ‘leraren’, die doorlinkt naar een speciale informatiewebsite voor leraren.

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor de website van Kidsweek is 8 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen uitgebreidere teksten geconcentreerd lezen. Ook is dit de leeftijd waarop ze zelf graag informatie op zoeken en zich interesseren voor wat er in de rest van de wereld en in Nederland gebeurt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Brother Bear 2

Brother Bear 2

Brother Bear 2

Meer weten...

App 8-11 JR

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

Meer weten...

App 8+ JR

Topo Nederland

Topo Nederland

Topo Nederland

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren