Productie-detail

Kids for Animals

Kids for Animals

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
27 waarderingen

Beschrijving inhoud

De kinderwebsite van de van de dierenbescherming “Kids for Animals” is website vol met informatie om kinderen bewust te maken voor een betere wereld voor dieren. De website wordt weergegeven als een ontdekplek met een boomhut in het midden met daarin allemaal verschillende activiteiten, op de boerderij vind je allerlei informatie over diervriendelijk eten, door op de ambulance te klikken krijg je informatie over de werkzaamheden van de dierenambulance. Al deze activiteiten zijn ook middels een balk bovenin de website via verschillende tabbladen op een overzichtelijker manier te vinden.

Er is veel te doen op de website, naast algemene informatie over de Dierenbescherming (gericht op kinderen), kun je er spelletjes spelen (memory, puzzel, quiz), vragen insturen, het blad lezen, (gekke) filmpjes kijken en knutselactiviteiten en spreekbeurten downloaden. Wat de website extra heeft, is aanmaken van een eigen boomhut, hier kun je je favoriete activiteiten opslaan zodat je nooit hoeft te zoeken in de website, ook is het dan gemakkelijker om mee te doen met een prijsvraag. Je kunt dan ook activiteiten delen met je vrienden en een foto van je eigen huisdier uploaden. Voor het aanmaken van een account worden veel persoonlijke gegevens (voor- en achternaam, adres, geboortedatum) gevraagd en niet om toestemming van de ouders. Er is wel een ouder- en schoolgedeelte. Er staan links naar Facebook, Hyves en YouTube.

Leeftijdsadvies

Omdat de website veel informatie bevat met langere teksten is het noodzakelijk dat kinderen goed kunnen lezen. Dit leesniveau is zeker voldoende als een kind 8 jaar en ouder is. Ook zoeken ze het vanaf deze leeftijd zelf informatie op en zullen het thema dieren, dierenleed beter plaatsen omdat ze meer op de omgeving gaan letten in plaats van alleen rekening houden met zichzelf.

Bijzonderheden

Kids for Animals heeft een eigen serie op Nickelodeon en is te zien als onderdeel in Nieuws in de Natuur, een programma binnen SchoolTV dat wordt uitgezonden op Z@pp. Dit programma is ook terug te zien via de website.

Jullie mening

Meer van Kids for Animals

TV & Film 7+ JR

Kids for Animals

Kids for Animals

Kids for Animals

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Ted & de schat van de Mummie 3D

Ted & de schat van de Mummie 3D

Ted & de schat van de Mummie 3D

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Alpha & Omega

Alpha & Omega

Alpha & Omega

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hercules

Hercules

Hercules

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren