Productie-detail

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Website VAN 4 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Kom samen met de kinderen in de kerstsfeer met deze muziektips.

Beschrijving

Wat is er leuker dan kerstliedjes zingen in een kerstomgeving? Tl-licht uit, kerstlichtjes aan, dvd met open haardvuurtje aan én via YouTube intunen op het kanaal ‘Kerstliedjes Karaoke’ en/of ‘Kerstfeest in de kinderopvang’.

De eerste lijst bevat een stuk of 50 kerstliedjes, waaronder 15 Nederlandstalige kerstliedjes, gezongen door een kinderkoor. Bij bijna alle liedjes is de tekst in beeld. Soms zing je mee, soms zing je alleen en wordt de zanglijn aangegeven met een muziekinstrument. De tweede lijst bevat meer Engelstalige kerst-‘evergreens’, zoals het Amerikaanse We are the world. Ook Kinderen voor Kinderen heeft sinds 2016 een kerstliedje met een leuke clip én een karaoke-variant. Maar de lijst bevat ook andersoortig vermaak in kerstsfeer: een animatie met een kikkerkoor van Paul Mc Cartney, een clowneske cabaretvoorstelling uit vroegere jaren en de volledige animatiefilm The Snowman, een taalloos verhaal waarin een jongen avonturen beleeft met een vliegende sneeuwpop.

Oordeel

Deze lijsten zijn slechts voorbeelden van online kerstvermaak dat zonder kosten gemakkelijk te vinden is. Het is bewonderenswaardig dat er mensen zijn, zoals Petra Kroon, die de tijd nemen om karaokevideo’s te maken van Nederlandstalige kerstliedjes en handige lijsten samenstellen. De karaokeversie is handig om de teksten goed te leren kennen en direct goed mee te kunnen zingen. Uitgezongen? Kijk dan met dekentjes en warme chocolademelk op de bank naar The Snowman. Ideaal tijdens de donkere dagen voorafgaand aan de kerstvakantie.

Let op: check als begeleider goed de suggesties naast of na de video. Omdat de genoemde lijsten kinderonderwerpen bevatten, is het risico op kindonvriendelijke inhoud kleiner, maar het ‘gevaar’ voor onwenselijke video’s ligt altijd op de loer. Aan te bevelen is dat de begeleider de video’s kiest, zodat de kinderen niet zomaar doorklikken. Wil je de kinderen toch zelf de video’s laten bedienen? Werk dan vanuit een account met vooraf bekeken videolijsten. Zet bijvoorbeeld de ‘beperkte modus aan’, zodat de homepage is aangepast.

Leeftijdsadvies

Kerstkaraoke is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je deze website inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Naar de wolven

Naar de wolven

Naar de wolven

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Plop en de Pinguïn

Plop en de Pinguïn

Plop en de Pinguïn

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Jungle Beat

Jungle Beat

Jungle Beat

Meer weten...