Productie-detail

Kenny

Kenny

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
151 waarderingen

Onder begeleiding van vogeltje Kenny taal- en rekenspelletjes doen!

Beschrijving inhoud

'Het is tijd voor Kenny!' krijgt de bezoeker al zingend te horen bij het openen van de website. Dit is in het algemene gedeelte van de website. Deze is voornamelijk ingericht voor ouders en leerkrachten. Zij kunnen onder andere hun mening geven, informatie vinden en docenten kunnen een schoolreisje voor de klas winnen. Door in het midden op start te klikken, opent het 'kindergedeelte' zich. De bezoeker blijft in 1 omgeving. Gelijk begint de vrolijk uitziende, pratende vogel Kenny te babbelen. Hij vertelt dat hij in een koekoeksklok woont en hoe dat zo gekomen is. Kenny zal de bezoeker de weg wijzen en laten zien waar ze spelletjes, filmpjes en verhaaltjes kunnen vinden.

Op de koekoeksklok is de tijd af te lezen en daar staan ook de dagen van de week op. Iedere dag biedt Kenny hier een nieuw spel of filmpje aan. Rondom de grote klok bevinden zich een vijftal wolkjes. Deze wolkjes bieden spelletjes en filmpjes aan op het gebied van rekenen (o.a. geld tellen), taal (o.a. rijmen), en ruimtelijke oriëntatie (o.a. iets bouwen). Ook zijn er voorleesverhalen (o.a. Roodkapje en Repelsteeltje) en kleurplaten en knutseltips. De buttons worden auditief ondersteund en verduidelijkt met een bijbehorend symbool. Als je een spelletje op de juiste wijze gespeeld hebt, volgt er vaak een complimentje zoals 'Dat ging lekker zeg!' Voor ouders en leerkrachten wordt er bij ieder verhaaltje of spelletje aangegeven hoe lang iets duurt, en staat er een tip en uitleg bij. Ook is er voor hen rechtsboven in het scherm een 'filterfunctie'. Hier kan men filteren op categorie (taal, rekenen, etc.), thema (zomer, herfst, etc.), speel- en kijktijd of type (spel, filmpje, liedje etc.). Rechtsboven in het scherm kan het geluid aan of uit worden gezet. Als de bezoeker Kenny nog wil horen zingen, moet hij maar eens proberen wat zangzaad aan Kenny te voeren. Ook andere elementen vallen te ontdekken, bijvoorbeeld de schommel.

Leeftijdsadvies

De website bevat geen reclame en de besturing met de muis is simpel. Kenny.nl is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar aangezien de inhoud op de website aansluit bij de stof van groep 1,2 en 3. De simpele taal- en rekenspelletjes zijn educatief en aantrekkelijk. De elementen op de website zijn daarnaast auditief ondersteund, wat gebruiksvriendelijk is voor jonge gebruikers die niet kunnen lezen. De Kenny website is ontwikkeld door Stichting Kennisnet.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Meer weten...

Boek 4+ JR

Minipiet naar de pietenschool

Minipiet naar de pietenschool

Minipiet naar de pietenschool

Meer weten...

Boek 4+ JR

Pas op, een krokodil!

Pas op, een krokodil!

Pas op, een krokodil!

Meer weten...