Productie-detail

Kennisnet - Sinterklaas

Kennisnet - Sinterklaas

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
42 waarderingen

Lees op de pakjesboot van Sinterklaas tips over het zetten van je schoen, speel het rijmwoordenspel en volg de agenda van Sinterklaas.

Beschrijving inhoud

De Sinterklaaswebsite van Kennisnet is vormgegeven als de pakjesboot van de Goedheiligman. Op de achtergrond is een stralend blauwe lucht te zien met een donkerblauwe zee, waarin bootjes drijven die links naar andere websites vormen als er op geklikt wordt. De pakjesboot zelf bevat vele opties die aangeklikt kunnen worden. Deze opties worden begeleid door geluiden als de muis er overheen bewogen wordt. De boot is felgekleurd en de knoppen die aangeklikt kunnen worden zijn duidelijk omkaderd. Onder in het beeld zijn golven te zien, die op een kalme manier bewegen. Dit alles geeft de website een rustige en overzichtelijke uitstraling.

De website biedt verschillende activiteiten aan waar de gebruiker uit kan kiezen. Zo bestaat er de mogelijkheid om tips te verkrijgen over het zetten van de schoen en het maken van surprises. Ook zijn er twee spellen die gespeeld kunnen worden: het rijmwoordenspel en memory. Het memoryspel bevat kaartjes in een Sinterklaasthema. Bij de schoentips en het rijmwoordenspel wordt er gebruik gemaakt van een groot lettertype, zodat de korte uitleg die hierbij gegeven wordt goed leesbaar is. Het lettertype dat bij de surprisetips gebruikt wordt is kleiner en de instructies zijn hier langer. Verder biedt de website nog de mogelijkheid om leuke weetjes over Sinterklaas te lezen, de agenda te volgen, tips in te sturen en de poll van de week te beantwoorden. Op de website zijn vele links naar andere sites te vinden. Als hierop geklikt wordt, krijgt de gebruiker een waarschuwing waarin hij gevraagd wordt of hij echt de huidige website wil verlaten. Wordt hiervoor gekozen, dan komt de gebruiker eveneens op kindvriendelijke, soortgelijke websites terecht. ‘Sinterklaas - Kennisnet’ bevat geen reclame/advertenties.

Leeftijdsadvies

Op de website is een aparte pagina voor ouders een leerkrachten aanwezig. Hier wordt aangegeven dat site geschikt is voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. Ook is er een ‘over deze site’ pagina, waar informatie over de site te lezen valt. Deze website is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen korte schriftelijke instructies lezen en begrijpen en zelf informatie opzoeken. Het surprisegedeelte van de site is erg geschikt voor de iets oudere kinderen.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Paper Toss 2.0

Paper Toss 2.0

Paper Toss 2.0

Meer weten...

Boek 7+ JR

Bonjour France

Bonjour France

Bonjour France

Meer weten...

Boek 7+ JR

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren