Productie-detail

Kennisnet Kids - Bovenbouw

Kennisnet Kids - Bovenbouw

Website VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
92 waarderingen

Je zit in de stuurhut van een schip, vaar naar de verschillende eilanden en zie wat je kan doen.

Beschrijving inhoud

Op de website van Kennisnet Kids voor de bovenbouw komt de gebruiker terecht in een zee met daarin per onderwerp een eiland waar op kan worden geklikt. De gebruiker bevindt zich als het ware in de stuurhut van een schip, en ziet het stuur en allerlei schakelaars. Onderwerpen waar de gebruiker uit kan kiezen zijn; 'doen', 'jij', 'weten', 'games' en op vrijdag de prijsvraag. Hierbinnen is ook weer onderscheid gemaakt tussen verschillende deelonderwerpen waarover je informatie kunt lezen. De buttons zijn groot, maar niet auditief ondersteund. Verder bevat de site links naar sites waar je voornamelijk educatieve spelletjes kunt spelen. De spellen zijn ingedeeld op de categorieën algemene-, natuur-, aardrijkskunde-, geschiedenis-, sport-, Engelse-, techniek-, taal-, reken- en hersentraining games.

Voor het spelen van de games wordt de gebruiker doorgelinkt naar andere websites, zoals die van schoolTV. Je krijgt hiervan wel een melding met de vraag of je door wilt gaan. En daarbij de melding dat je nooit persoonlijke gegevens moet achterlaten of toestemming van je ouders kan vragen. De meeste spellen zijn niet auditief ondersteund. Tussen de aardrijkskunde games is er bijvoorbeeld een 'topo-race' waarin de gebruiker met een auto naar de juiste provincie moet racen. Bij sommige spellen kun je aangeven in welke groep je zit, zodat het spel op dat niveau wordt aangepast. De meeste spellen zijn Nederlandstalig en duren niet lang. Omdat meestal geen sprake is van auditieve ondersteuning moet de gebruiker korte, eenvoudige instructies kunnen lezen. De gebruiker kan zichzelf opgeven om 'Hyver van de week' te worden, of zijn of haar school voor 'School van de week' opgeven. Hierbij moet je een motivatie schrijven en persoonlijke gegevens vermelden. Bij de onderdelen 'doen', 'jij' en 'weten' kan de gebruiker allerlei informatie lezen. Bijvoorbeeld over een spreekbeurt houden op school, hoe muziek te maken, het menselijk lichaam, internetspelregels, online pesten maar ook informatie over het ziekenhuis, doodgaan en scheiden. Ook staan er allerlei weetjes op de site, bijvoorbeeld dat de oudste mop van Nederland al meer dan 800 jaar oud is. De onderwerpen op deze website lopen enorm uit een, het informatie aanbod is groot. Voor nog meer informatie heeft de site een zoekfunctie van 'Davindi' ingebouwd, waar een zoekterm kan worden ingetypt. De gebruiker navigeert naar andere sites als hij doorklikt op de zoekresultaten. Elke vrijdag kan de gebruiker meedoen aan de Kennisquiz om een prijs te winnen. De content van deze website is bijna gelijk aan die voor de middenbouw. Toch zijn er enige verschillen merkbaar. Voor de bovenbouw worden bijvoorbeeld andere onderwerpen toegevoegd zoals naar de brugklas gaan en informatie over wat je later kunt worden (beroepen). Ook is op het bovenbouw gedeelte informatie te vinden over de staatsinrichting, de Tweede Wereldoorlog, de puberteit en ongesteld worden.

Leeftijdsadvies

De website wordt niet als één omgeving vormgegeven. De gebruiker gaat voor spellen gemakkelijk naar andere sites, waar wel op wordt gewezen. Op de website wordt geen reclame getoond. Kennisnet Kids voor de bovenbouw is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. De kinderen moeten zelfstandig korte tot uitgebreidere teksten kunnen lezen en begrijpen. Daarnaast sluiten de onderwerpen waarover informatie te vinden is aan bij de ontwikkeling en het kennisniveau van deze kinderen. Het sluit aan bij de stof voor groep 7 en 8.

Jullie mening

Meer van Kennisnet

Website 9+ JR

WatNou? - Kennisnet

WatNou? - Kennisnet

WatNou? - Kennisnet

Meer weten...

Website 8+ JR

Kennisnet Kids - Middenbouw

Kennisnet Kids - Middenbouw

Kennisnet Kids - Middenbouw

Meer weten...

Website 5+ JR

Kennisnet Kids - Lente-eiland

Kennisnet Kids - Lente-eiland

Kennisnet Kids - Lente-eiland

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

Radeloos

Radeloos

Radeloos

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Boek 11+ JR

Garmanns straat

Garmanns straat

Garmanns straat

Meer weten...