Productie-detail

Kennisnet Kids - Mediawijsland

Kennisnet Kids - Mediawijsland

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Test je kennis over de media, lees nieuwsberichten en speel het spelletje woordzoeker.

Beschrijving inhoud

Het 'Mediawijsland' is een onderdeel van de website van Kennisnet Kids. Dit onderdeel is speciaal ontwikkeld om kinderen bewust te maken van de risico’s en gevaren die het gebruik van media met zich meebrengt. De website is vormgegeven als een ontdekkamer, waar kinderen zelfstandig de mogelijkheden kunnen onderzoeken. De diverse onderdelen van de site staan op een duidelijke en overzichtelijke manier geordend. Ook bevat de website actuele informatie, is er geen reclame en is er achtergrondinformatie beschreven voor ouders, leerkrachten of andere belangstellenden.

Binnen Mediawijsheidland kunnen kinderen verschillende activiteiten ondernemen. Zo is er de mogelijkheid om een quiz te spelen waarin de kennis over media wordt getest op diverse onderdelen, zijn er nieuwsberichten te lezen en is er een wedstrijd. Er zijn nog meer spelletjes, bijvoorbeeld een woordzoeker met mediabegrippen, of het spel 'Wat was er eerder?' waarin je bijvoorbeeld moet kiezen tussen de boekdrukkunst of hiërogliefen. Ook kun je discussiëren over een stelling of een media-editie van Donald Duck lezen. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Alle activiteiten zijn vormgegeven rondom het thema mediawijsheid. In iedere activiteit wordt op een of andere manier aandacht besteed aan dit onderwerp. Zo is er informatie te vinden over Kijkwijzer, PEGI, Hyves, YouTube, Twitter en Facebook. Doel is om kinderen beter met media om te laten gaan. De site verwijst de gebruiker regelmatig door naar andere sites, daarbij wordt wel gevraagd of de gebruiker dit wil. Daarnaast bevat de website veel geschreven tekst die van belang is voor de gebruiker.

Leeftijdsadvies

'Kennisnet Kids - Mediawijsheidland' is een veilige leeromgeving voor kinderen, waarbij ze op een speelse manier kennis verwerven over media en zich bewust worden van hun gedrag bij het gebruik van diverse media. De gebruiker moet goed kunnen lezen om de schriftelijke instructies te kunnen begrijpen, die staan vermeld bij de activiteiten. Dat maakt de website geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Op deze leeftijd gaan kinderen zelfstandig op internet op zoek naar informatie. Ook is dit de leeftijd waarop ze in aanraking komen met (social) media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

X-Factor

X-Factor

X-Factor

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

13 in de oorlog

13 in de oorlog

13 in de oorlog

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Meer weten...