Productie-detail

Junior Winkler Prins

Junior Winkler Prins

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
77 waarderingen


: Toegang tot Junior Winkler Prins kan tegen betaling worden verkregen (?1,50 per leerling per jaar, ?15 voor een jaar toegang, een gratis proefabonnement voor een maand) .

Beschrijving inhoud

"Junior Winkler Prins" is een interactieve online encyclopedie waarin de gebruiker informatie kan vinden over uiteenlopende onderwerpen. De homepage is vormgegeven als een natuurgebied met daarin diverse afbeeldingen. Elke afbeelding staat voor een ander thema, zo staat het schilderij bijvoorbeeld voor het thema kunst. Andere keuze thema’s zijn aardrijkskunde, bekende mensen, natuur, wetenschap & techniek, de mens, sport & beweging, geschiedenis en 'zo leven we'. Ieder thema heeft een aantal deelonderwerpen, zoals ‘het weer’ of ‘het landschap’ binnen het thema aardrijkskunde. Daar binnen valt opnieuw weer een ruime keuze aan onderwerpen.

Zoeken in deze interactieve encyclopedie kan dus via de thema afbeeldingen op de homepage maar ook via de zoekbalk links bovenin. Deze balk geeft bij het typen van een woord al suggesties, waardoor de gebruiker gemakkelijk en zonder fouten kan vinden wat hij zoekt. Over ieder onderwerp zijn informatieve artikelen geschreven, die allen ondersteund zijn met foto’s, video’s en animaties. De voorste vos rechts onderin beeld is de link naar de woordenboeken. De gebruiker kan daar betekenissen en Engelse vertalingen van woorden en zinnen opzoeken. De achterste vos stuurt de gebruiker naar de interactieve wereldatlas. Daar kun je plaatsen en landen opzoeken, topografie oefenen of afstanden meten. Er is een kaart van Nederland, Europa en de hele wereld.

Leeftijdsadvies

Toegang tot de online encyclopedie van Junior Winkler Prins kan tegen betaling worden verkregen. De navigatie binnen de encyclopedie werkt gemakkelijk: er zijn duidelijke illustraties bij thema’s en onderwerpen en er is een home knop bovenaan alle pagina’s. Deze website bevat geen reclame, wel worden verwijzingen naar externe links gegeven welke gecontroleerd en actueel zijn. "Junior Winkler Prins" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, omdat een kind op deze leeftijd korte schriftelijke teksten kan lezen en geïnteresseerd is in het zelf op zoek gaan naar informatie. Ook sluit het aanbod aan op het onderwijs van kinderen vanaf een jaar of zeven.

Jullie mening

Ook leuk

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...

Game 7+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...

App 7+ JR

Paper Toss 2.0

Paper Toss 2.0

Paper Toss 2.0

Meer weten...