Productie-detail

Johnny Shadow

Johnny Shadow

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
84 waarderingen

Beschrijving inhoud

“Johnny Shadow” is een website voor kinderen en ouders. Bij binnenkomst word je welkom geheten door Johnny Shadow en de rode kreeft Papadakolossis. Op de homepage zie je wat je allemaal kan doen op de website door middel van een grote tekening met auditieve ondersteuning van geluiden. De website bevat veel kleuren en de vormgeving is druk. Op sommige pagina’s moet je veel scrollen om alles te zien. De website is een initiatief van de KWF Kankerbestrijding. De partners van KWF Kankerbestrijding en de Johnny Shadow campagne zijn Nickelodeon en Zwitsal. De boodschap die ze willen meegeven is dat je moet oppassen met de zon en alle gevaren voor de huid van dien.

De twee spelletjes die aangeboden worden op de website zijn makkelijk te begrijpen. Je moet Papadakolossis uit de zon houden met een parasol, en iemand zijn rug insmeren. De handcoördinatie moet verfijnd zijn om de spellen te kunnen spelen. Naast het spelen van spellen kunnen kinderen ook kleurplaten downloaden. Bovendien is er veel informatie te vinden over de zonkracht en wat je moet doen bij welke kracht. Naast deze informatie kan je zelf testen of je wel goed omgaat met zonnestraling als je buiten speelt. Voor ouders, leraren en leraressen is er een aparte pagina.

Leeftijdsadvies

Vanwege de teksten, de spellen en het navigeren met de muisaanwijzer is deze website geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Zij zoeken zelfstandig steeds vaker informatie op. De instructies van de spellen zijn eenvoudig. Voor oudere kinderen is er de “kom in actie knop”, waar kinderen zelf een actie kunnen bedenken voor de KWF Kankerbestrijding. De reclame die voorkomt op de website is van de KWF Kankerbestrijding en de logo’s van de partners Nickelodeon en Zwitsal zijn ook terug te vinden.

Bijzonderheden

De website van Johnny Shadow is helaas niet meer beschikbaar in de vorm zoals hier beschreven.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Meer weten...

App 7+ JR

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Meer weten...

App 7+ JR

Mega Jump

Mega Jump

Mega Jump

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren