Productie-detail

JimJam

JimJam

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
70 waarderingen

Beschrijving inhoud

JimJam is een buitenlands online televisiekanaal, die al haar programma's nasynchroniseert in verschillende talen (ook Nederlands). De Nederlandse platte website van JimJam heeft diverse mogelijkheden: de programmering van JimJam bekijken, informatie lezen over de programma's, spelletjes spelen en Engels leren. De website heeft bovenin een balk met duidelijke, grote knoppen die auditief ondersteund zijn. Wanneer je over een knop heen gaat hoor je waar je heen gaat als je er op klikt. Ook wordt dit met tekst aangegeven.

Op de programma pagina worden per programma enkele afbeeldingen, soms kleurplaten en een korte inhoudelijke beschrijving weergegeven. De spelletjes pagina toont vijf spelletjes: een legpuzzel, memory en spelletjes waarbij vormen, kleuren en getallen worden geoefend. Wanneer een kind de legpuzzel of het memory heeft opgelost, hoort en ziet hij ‘goed gedaan!’. De laatste drie spelletjes gaan puur om het herkennen van vormen, kleuren en getallen (tellen), zonder dat daar een opdracht aan verbonden is. Een ouder kan er een spel van maken door eerst aan het kind te vragen wat hij ziet, en daarna met de muis als controle over de vorm heen te gaan (dan lees en hoor je namelijk de juiste vorm, kleur of het getal). Er is ook een mogelijkheid om de spelletjes in het Engels te doen, om spelenderwijs Engels te leren.

Leeftijdsadvies

De JimJam site bevat verder nog een aantal onderdelen die niet voor kinderen bedoeld zijn, zoals een pagina voor ouders en contact. In het deel voor ouders is onder andere de JimJam ‘Magic Desktop’ te downloaden. Dit is een besturingssysteem voor op de computer dat speciaal voor kinderen is ontwikkeld. In dit programma zitten onder andere een schrijfprogramma, taal- en rekenoefeningen, een teken/beeldbewerkingsprogramma, en (muziek)spelletjes. Voor deze site is het handig als een ouder het kind begeleid met de navigatie. De website is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, mede door de audio-ondersteuning en simpele spelletjes. De spelletjes met vormen, kleuren en getallen kunnen ook al worden geoefend met kinderen van 3 jaar, onder begeleiding van een ouder.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Meer weten...

Boek 4+ JR

Hier is de boze heks

Hier is de boze heks

Hier is de boze heks

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Sneeuwman

De Sneeuwman

De Sneeuwman

Meer weten...