Productie-detail

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
29 waarderingen

Kijk uitzendingen terug en speel spelletjes!

De Jeugdjournaal website is er voor kinderen die willen weten wat er in de wereld gebeurt. De website hoort bij het nieuwsprogramma ‘Jeugdjournaal’. Op de beginpagina zie je meteen de belangrijkste en opvallendste nieuwsberichten. Klik je daarop, dan kun je het hele bericht lezen. Bij het bericht staan foto’s en video’s. Ook kun je op de beginpagina de laatste of oudere uitzendingen bekijken. Verder zijn er stellingen waar je op kunt reageren. Bijvoorbeeld: ‘Het lijkt me fantastisch om op de maan te lopen’. Als je op ‘dossier’ klikt, dan krijg je meer informatie over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld de verkiezingen. Via ‘Stellingen en vragen’ kom je bij oproepjes en vragen waar je op kunt reageren. Zoals “Denk jij dat er leven is op Mars?” of “Stuur een foto of filmpje van het weer!”. Verder staat er op de site informatie over de presentatoren van het Jeugdjournaal. Ook kun je een kijkje achter de schermen nemen.

Op de website is alles makkelijk te vinden. De letters zijn groot genoeg en de nieuwsberichten zijn speciaal voor kinderen geschreven.

Het is goed te merken dat de website bij het nieuwsprogramma hoort. De uitslag van een stelling komt bijvoorbeeld terug in een uitzending. En je kunt je eigen nieuws insturen. Sommige ingestuurde nieuwtjes worden op de site geplaatst of in het Jeugdjournaal uitgezonden.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

Deze website hoort bij het nieuwsprogramma "Jeugdjournaal". Op de site zijn zijn nieuwsberichten te vinden, waar ook video's en foto's bij staan. De homepage is verdeeld in overzichtelijke kaders. De belangrijkste en opvallendste nieuwsberichten staan op de beginpagina. Ook kan de gebruiker direct de laatste of overige afleveringen bekijken. Verder is er een stelling waar iedereen op kan reageren, een dossier over een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld de extreme droogte in Afrika) en oproepjes en vragen. Bijvoorbeeld: "Wat is jouw favoriete film?" of de stelling "Door de kinderboekenweek ga ik meer lezen". Verder staat er op de Jeugdjournaal site informatie over de presentatoren en kan de gebruiker een kijkje achter de schermen nemen.

De site is overzichtelijk en de informatie staat in een goed, leesbaar (redelijk groot) lettertype. De buttons waar op geklikt kan worden zijn ook duidelijk en groot genoeg. De gehele website heeft een link met het nieuwsprogramma. Ook komen uitslagen op stellingen bijvoorbeeld terug in een uitzending. De indruk wordt gewekt dat kinderen meehelpen met het maken en bespreken van nieuws. De site dient als verlenging van het programma en geeft kinderen de kans om nieuws te bespreken en meer te weten te komen. Vanzelfsprekend zijn de nieuwsberichten gericht op de doelgroep en dus in simpele taal geschreven. Ook ingewikkelder nieuws wordt vereenvoudigd, zodat een kind het begrijpt.

Leeftijdsadvies

De website van het Jeugdjournaal past het best bij kinderen vanaf 9 jaar. Zij zijn in staat om (uitgebreide) geschreven tekst op een website te lezen en bovendien kunnen ze zelfstandig op zoek gaan naar informatie op het web. Een informatieve website is vanaf deze leeftijd aantrekkelijk, omdat ze willen ontdekken wat er bekend is over onderwerpen die ze interessant vinden. Een kind van 9 kan zelfstandig op internet navigeren, wat voor deze website erg handig is in verband met reageren op stellingen en oproepjes. Tot slot staan er ook veel ondertitelde video's op de website van het Jeugdjournaal, die een 9-jarige kan meelezen door een ver genoeg ontwikkeld leesniveau.

Jullie mening

Meer van Jeugdjournaal

TV & Film 9+ JR

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Monster House

Monster House

Monster House

Meer weten...

Boek 9+ JR

Koen Kampioen: Eerste interland

Koen Kampioen: Eerste interland

Koen Kampioen: Eerste interland

Meer weten...

Website 9+ JR

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren