Productie-detail

Jeugdbieb

Jeugdbieb

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Op deze kun je allemaal linkjes vinden die je verwijzen naar sites over veel verschillende onderwerpen.

Beschrijving inhoud

Op de site van de jeugdbieb kun je verschillende zoektermen intypen en dan verwijst de jeugdbieb je naar links met die informatie. Dit is informatie die je kunt gebruiken voor een spreekbeurt of gewoon voor de leuk. Het is een informatieve website. Er is heel veel verschillende informatie te vinden. De jeugdbieb is een statische website die gebruikt maakt van veel kleuren. De vormgeving bestaat uit duidelijk omkaderde vakken. Op de site kun je klikken op verschillende buttons die je brengen naar een bepaald onderwerp, zoals dieren, natuur en landen enz.

De knoppen die de jeugdbieb gebruikt zijn groot en worden verduidelijkt door tekst en soms zelfs door plaatje en tekst. Voor deze knoppen is geen fijne motoriek nodig. De site heeft ook een button met ‘terug naar start’ erop, dit is de home knop. De muis is een gewoon pijltje, maar wanneer je ergens op kunt klikken veranderd het pijltje in een handje. De voertaal op deze website is Nederlands. De jeugdbieb wordt niet ondersteund met auditieve mogelijkheden. Er wordt wel gebruik gemaakt van kleine stukjes tekst, deze zijn geschreven in een regulier lettertype.

Leeftijdsadvies

Deze website is voor kinderen vanaf 9 jaar. De jeugdbieb is namelijk een soort zoekmachine. Je zoekt namelijk op een term, bijvoorbeeld de aarde, en dan kom je op een pagina met verschillende links die je wat kunnen vertellen over die term, in dit geval de aarde. Deze links verwijzen je door naar een andere site. Deze is dus geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar want die kunnen op een zelfstandige manier op het internet navigeren en zoeken graag informatie zelf op.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

De Scheepsjongens van Bontekoe

De Scheepsjongens van Bontekoe

De Scheepsjongens van Bontekoe

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Home Alone

Home Alone

Home Alone

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Polar Express

The Polar Express

The Polar Express

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren