Productie-detail

Hoe overleef ik...?

Hoe overleef ik...?

Website VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
23 waarderingen

Interactieve website waar je elkaar tips kunt geven en opdrachten kunt doen naar aanleiding van het gelijknamige televisieprogramma.

Beschrijving inhoud

De website “Hoe overleef ik…” sluit aan op de serie “Hoe overleef ik…” van Z@pp. De serie draait om het meisje Rosa dat elke keer weer een ander puberprobleem probeert te overleven. Op de site kan de bezoeker lezen over de personages van de serie, afleveringen terugkijken en een eigen profiel aanmaken en daarop diverse opdrachten vervullen; deze opdrachten passen bij de serie. Via deze profielen kunnen kinderen elkaar volgen en reageren op elkaar en tips geven. Ook kunnen de verschillende onderdelen van de site met andere gedeeld worden via social media zoals Hyves, Facebook of Twitter, maar ook via de mail. De pagina’s zijn aantrekkelijk gemaakt met felgekleurde achtergronden en grappige pictogrammen, die verplaatsbaar zijn over de webpagina. De site is wel overzichtelijk opgedeeld door de duidelijk omkaderde onderdelen. De buttons op de site zijn niet erg groot en bevatten veel tekst waarvoor de gebruiker goed moet kunnen lezen.

Het belangrijkste onderdeel van de site is de mogelijkheid om een eigen profiel aan te maken. Om mee te kunnen doen aan de acties, passend bij de afleveringen van “Hoe overleef ik…”, moeten kinderen eerst een account aanmaken bij de AVRO. Hierbij word wel aangegeven dat kinderen eerste toestemming moeten vragen aan hun ouders. Het e-mailadres is alleen nodig om het account te activeren. Hierna kan er een eigen profiel worden aangemaakt;op de site heet dit een survivallog aangezien de hele serie gaat over overleven/survivallen. Voor de survivallog moet een naam worden bedacht en kunnen drie karaktereigenschappen worden geselecteerd, zoals: praktisch, voorzichtig en trouw. Ook moet het e-mailadres van de ouders worden opgegeven, zodat zij toestemmingen kunnen geven. Kinderen kunnen namelijk op hun surivallog foto’s en filmpjes uploaden, maar dit kan dus niet zonder toestemming. Vervolgens kan er worden meegedaan aan verschillende acties. De acties passen ook daadwerkelijk bij het onderwerp van de aflevering. De eerste serie heette: “Hoe overleef ik de eerste schooldag?” De bijpassende acties worden geplaatst onder de noemer “Hoe overleef ik de eerste indruk?”. De acties zijn: een eigen playknop ontwerpen om het verhaal te starten, je naam creatief weergeven passend bij jou als persoon, laten zien wie je bent door een kledingsetje te laten zien waar je je leuk in voelt en waarin juist niet en een nepdialoog opnemen met je puist. Al deze grappige acties moeten als foto/video worden geüpload op je survivallog. Hier kan je ook andermans log en acties volgen en reacties of tips geven op elkaar log. De sitebeheerders houden in de gaten of de opmerkingen die worden geplaatst door de beugel kunnen en of iedereen zich aan de regels houdt die op de site staan. Nare berichten worden verwijderd.

Leeftijdsadvies

De site van “Hoe overleef ik…” is een veilige profielwebsite waarop kinderen acties op een creatieve wijze moeten vervullen en uploaden op hun eigen survivallog. De gebruiker van de survivallog moet goed kunnen lezen om de schriftelijke instructies van de acties te kunnen begrijpen. Het leesniveau moet dus al goed ontwikkeld zijn. Daarnaast kunnen kinderen berichtjes naar elkaar sturen op deze survivallogs. De serie “Hoe overleef ik…” draait om pubers en de problemen waar zij tegen aan lopen, deze website haakt hierop in. Dit alles sluit aan bij de leef- en belevingswereld vanaf 10 jaar.

Jullie mening

Meer van Hoe overleef ik...?

App 10+ JR

Hoe overleef ik...

Hoe overleef ik...

Hoe overleef ik...

Meer weten...

Boek 7+ JR

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Meer weten...

Boek 10+ JR

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Rekenen met Mr. Right

Rekenen met Mr. Right

Rekenen met Mr. Right

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Beyblade: Metal Masters

Beyblade: Metal Masters

Beyblade: Metal Masters

Meer weten...

Game 10+ JR

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren