Productie-detail

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Vindt informatie over de werkwijze van het Wilhelmina kinderziekenhuis, speel spelletjes en leer over verschillende ziektes en hoe patiƫnten er mee omgaan.

Beschrijving inhoud

Op de site van het Wilhelmina kinderziekenhuis komen kinderen op een andere manier in aanraking met het ziekenhuis. Er wordt namelijk op een gemakkelijke manier uitleg gegeven. De website is opgebouwd als een ontdekkamer. Op de site kun je door middel van verschillende buttons het ziekenhuis ontdekken. De site is ingericht door het Wilhelmina kinderziekenhuis en is een overzichtelijke site. De vormgeving bestaat uit duidelijke omkadering van de vakken. de bewegende beelden op de site zijn rustig en flitsen niet aan je voorbij. Er wordt op een instructieve manier gebruik gemaakt van felle kleuren.

De site heeft grote knoppen met tekst erin, waardoor de kinderen op een eenvoudige manier weten waarop ze moeten drukken. Er is een duidelijke knop met home erop, zodat kinderen snel naar de startpagina terug kunnen. De site wordt ondersteund door geluidjes, wanneer je op een button klikt, klinkt er een geluidje. Af en toe verschijnt er een ‘weetje’ in beeld, zodra het ‘weetje’ verschijnt, komt er een geluidje. Het is van belang dat kinderen goed kunnen lezen. De vele teksten worden ondersteund door animaties en plaatjes, maar er is geen auditieve ondersteuning mogelijk. Het is ook mogelijk om spelletjes te doen op deze website, één van de spelletjes is bijvoorbeeld ‘dokter Pil’. Het is de bedoeling bij dit spel dat je de patiënten voorziet van hun medicijnen. Er zijn tien levels, dit spel kan ongeveer een kwartiertje duren. Er zijn nog drie andere spelletjes die je kunt spelen, namelijk het Celspel, het Geheugenspel en het Röntgenspel. Alle spelletjes hebben gemeen dat het inzicht geeft over het lichaam en de gevolgen die een ziekte heeft op het lichaam.

Leeftijdsadvies

De ingewikkelde informatie maakt dat de website van het Wilhelmina kinderziekenhuis veel gebruik maakt van lange en soms ingewikkelde teksten. Ze gebruiken ook een regulier lettertype. Hierdoor is deze site geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen instaat langere stukken tekst te lezen en te begrijpen. Ze zijn dan ook in staat om een kleinere lettertype te lezen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Het regent gehaktballen

Het regent gehaktballen

Het regent gehaktballen

Meer weten...

TV & Film alle

Monsters University

Monsters University

Monsters University

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Drakenjagers

Drakenjagers

Drakenjagers

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren