Productie-detail

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
45 waarderingen

Beluister liedjes en raps in de Jukebox, bekijken filmpjes, speel een quiz en lees alles over het Klokhuis.

De website hoort bij het tv-programma “Het Klokhuis”. Natuurlijk kun je op de website uitzendingen terugzien. Maar je kunt er nog veel meer doen. Bij ‘Jukebox’ kun je bijvoorbeeld videoclips van liedjes en raps bekijken. Bij ‘Spelletjes met spulletjes’ kun je op filmpjes zien hoe je spelletjes als ‘Dwaal Laken’ en ‘Konijnen Tikkie’ speelt. Bij ‘Achter de schermen’ kom je alles te weten over het maken van een uitzending. Wil je weten hoe jij zelf een film kunt maken over een leuk onderwerp? Volg dan de reportage-cursus op de website. Bouw je liever een eigen game? Ga dan naar de Game Studio. Verder kun je op de website vragen stellen, leuke weetjes opzoeken, weblogs lezen en nog veel meer.

Op de Klokhuis website is alles makkelijk te vinden. Wel moet je goed kunnen lezen. Leuk aan deze site is dat er veel filmpjes op staan.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

De website van het Klokhuis hoort bij het gelijknamige televisieprogramma. De site is overzichtelijk en heeft een speelse uitstraling. De site onderdelen staan verdeeld in kaders, met elk een eigen thema of feitje. Naast de kaders op de homepage, kan de gebruiker ook navigeren via een zoekvenster en de navigatie onderdelen bovenin de site.

De gebruiker kan verschillende raps en liedjes luisteren bij het onderdeel ‘Jukebox’, waarin bijvoorbeeld liedjes met een clip gezongen door Jacqueline Govaert te bekijken zijn. Ook kan de gebruiker in filmpjes zien hoe je aparte spelletjes als ‘Jeu de Schoen’ en ‘Konijnen Tikkie’ kan spelen. In de Klokhuis Quiz kan de kennis over het programma worden getest en de gebruiker kan een reportage cursus volgen. Verder kan de gebruiker vragen stellen, weblogs van bijvoorbeeld presentatoren lezen en bekijken, informatie zoeken, achter de schermen kijken en uitzendingen terug zien. Er is ook een ‘Klokhuis Game Studio’ en een ‘ Klokhuis Sketch Studio’, waar je een eigen game kunt maken of een animatie (Sketch) met de Klokhuis acteurs. De site bevat geen reclame maar vooral links naar eigen pagina’s (bijvoorbeeld de Game Studio of een weblog) of naar de website van de makers (NTR) of zender (Zapp).

Leeftijdsadvies

De Klokhuis website bevat veel informatie en weetjes over uiteenlopende onderwerpen. De gebruiker wordt geholpen bij het zoeken door middel van zoeksuggesties. De gegeven informatie wordt zowel in filmpjes als tekst gegeven, wat het aantrekkelijk maakt voor de site bezoeker. Voor het gebruiken van deze site moet het kind voor bijna alle onderdelen goed kunnen lezen. Het lettertype dat gebruikt wordt is vrij klein, behalve voor het zoekfunctie vakje. Net als het leeftijdsadvies voor het televisieprogramma, is de website geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De site biedt informatie over onder andere de natuur en techniek, maar ook heftige onderwerpen als kanker worden beschreven. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelf informatie opzoeken en bovendien is het leesniveau van een jongere gebruiker nog niet hoog genoeg om goed binnen de Klokhuis site te navigeren.

Jullie mening

Meer van Het Klokhuis

TV & Film 8+ JR

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Life With Boys

Life With Boys

Life With Boys

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren