Productie-detail

Het Kleine Weeshuis

Het Kleine Weeshuis

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
35 waarderingen

Beschrijving inhoud

De website "Het Kleine Weeshuis" is één grote ontdekkamer, waarbij je verschillende kamers uit een weeshuis kan bezoeken. De site hoort bij het Amsterdam Museum waar een kinderpresentatie 'Het Kleine Weeshuis' is. Kinderen en hun ouders ontdekken daar op een spannende manier over het leven in het weeshuis in de 17e eeuw. Op de beginpagina kan een keuze worden gemaakt voor de start met het spel, een knutselpakket downloaden of informatie lezen (voor ouders).

Deze website is eigenlijk een avontuurlijk spel. Zodra je het weeshuis binnengaat, krijg je meer informatie. Je wordt rondgeleid door 'Jurriaan', een bewoner uit het weeshuis van de 17e eeuw. In iedere kamer liggen er één of meerdere opdrachten te wachten. Voordat je met het spel begint, krijg je duidelijke tekstuele uitleg wat de bedoeling is. Hiervoor moet je korte zinnen kunnen lezen. Tijdens het spelen kun je aan de zijkant van het spel zien hoe ver je al bent. Het navigeren door het spel gaat met een muis, waarbij je op allerlei voorwerpen kunt klikken. Op deze wijze leer je ook direct allerlei dingen over de 17e eeuw en het leven in een weeshuis: als je ergens op klikt, komt er een pop-up met informatie te voorschijn. Voor het vervullen van de opdrachten moet je kunnen zoeken door gebruik te maken van je muis. Als je de poortsleutel gevonden hebt, heb je het einde van het spel bereikt.

Leeftijdsadvies

Het spel is volledig auditief ondersteund door muziek en effecten. Deze kunnen indien gewenst ook uitgezet worden. Vanaf 8 jaar krijgen kinderen interesse in geschiedenis en daar sluit deze website naadloos op aan. Doordat de website is vormgegeven als een ontdekkamer en raadsels bevat die ook kinderen van 7 goed kunnen oplossen, is deze website geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen de schriftelijke instructies en informatieblokken lezen, essentieel voor gebruik van deze site.

Bijzonderheden

Op de website van het Amsterdam Museum staat meer informatie voor ouders over de tentoonstelling 'Het Kleine Weeshuis'.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Chi Rho

Chi Rho

Chi Rho

Meer weten...

Boek 7+ JR

Held op sokken

Held op sokken

Held op sokken

Meer weten...

App 7+ JR

Max and the Magic Marker

Max and the Magic Marker

Max and the Magic Marker

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren