Productie-detail

Het huis van Muis

Het huis van Muis

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
84 waarderingen

Beschrijving inhoud

“Het Huis van de Muis” is een website voor kinderen om zich te vermaken. Het is een rustige website die overzichtelijk is. De uitstraling is vrolijk en de omkadering van de vakken is duidelijk. Bij binnenkomst kun je aanbellen en muis ontmoeten, hij heet je welkom en brengt dan links in het scherm een keuzemenu. Ook kun je kiezen uit twee opties, of naar zee of naar de filmpjes.

De activiteiten worden elk door middel van tekst uitgelegd. De spellen speel je doorgaan door het bewegen van je muis of door gebruik te maken van de pijltjestoetsen op je toetsenbord. Sommige spellen spelen in op taalontwikkeling (typen woorden in juiste spelling) en ruimtelijk inzicht (een tangram en een strategisch springspel). Naast de spellen is er ook de mogelijkheid om puzzels te spelen of een film te maken. Daarbij werk je met een verhaallijn en kan je bepaalde scènes zo neerzetten zoals jij dat wilt. Er is auditieve ondersteuning op de website in de vorm van geluiden. Er worden bijna geen teksten hardop voorgelezen. Je kunt online kleurplaten kleuren.

Leeftijdsadvies

Doordat de website korte schriftelijke instructies bevat en moet kunnen typen is deze website geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Het maken van een eigen filmverhaal past ook bij deze leeftijd. Soms zal een kind het lastig hebben met sommige spellen en dan is het handig als er een ouder bij zit om het een en ander uit te leggen.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Momio

Momio

Game 7+ JR

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Meer weten...

Game 7+ JR

Def Dada Rapmachine

Def Dada Rapmachine

Def Dada Rapmachine

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren