Productie-detail

Het Achterhuis Online

Het Achterhuis Online

Website VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
57 waarderingen

Duik in het leven van Anne Frank en kom alles te weten hoe het met haar ging in de Tweede Wereldoorlog.

Omschrijving

Op de website van Het Achterhuis Online maak je een virtuele tour door het pand waar Anne Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bovenaan de home een menubalk bestaande uit de volgende opties: “Home”, “Betreed het 3D huis”, “Over het huis”, “Wie is wie”, “De afloop” en “Deze site”. Eenmaal gekozen voor Betreed het 3D huis blijft het menu beschikbaar. In de rechter bovenhoek een 3D plattegrond van het pand. Op de plattegrond geeft een pijltje aan waar je je bevindt. De blauwe ruimtes zijn de ruimtes waar de onderduikers verbleven. Via de plattegrond kan je direct de belangrijkste ruimtes bezoeken.

Oordeel

Bijzonder van deze virtuele tour is dat je het gehele pand kunt ontdekken. Op deze manier krijgt een bezoeker veel informatie over de context. Om de beleving compleet te maken hoor je omgevingsgeluiden zoals de bewoners ze destijds gehoord moesten hebben. Het Achterhuis Online bevat veel informatie: biografieën, anekdotes, fragmenten uit het dagboek van Anne Frank. Verhalen worden onder meer verteld aan de hand van foto´s, video- en audiofragmenten en kaarten. Het geheel biedt een unieke combinatie van techniek en content. Voor navigatie door het huis moeten de muisvaardigheden van de bezoeker goed ontwikkeld zijn.

Leeftijdsadvies

De levendige manier van vertellen en het feit dat de informatie gepresenteerd wordt in behapbare stukken, maakt Het Achterhuis Online een toegankelijke site voor kinderen. Vanaf 10 jaar krijgt een kind meer belangstelling voor realistische en volwassen thema´s. Ook beginnen kinderen vanaf deze leeftijd waarden te ontwikkelen als rechtvaardigheid. Deze factoren maken Het Achterhuis Online geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Jongere kinderen kunnen de website het beste onder begeleiding bezoeken. De Tweede Wereld Oorlog is een heftig onderwerp voor kinderen en Het Achterhuis Online maakt goed duidelijk hoe beklemmend en angstig het leven in het achterhuis moet zijn geweest.

Bijzonderheden

Extra: Deze website won onder andere een Webby Award in de categorie Culturele Instituties. (Een prijs voor beste websites ter wereld).

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 3

De Wilde Kippenclub Deel 3

De Wilde Kippenclub Deel 3

Meer weten...

Boek 10-12 JR

Hartjes & Bommen

Hartjes & Bommen

Hartjes & Bommen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Nono, Het Zigzag Kind

Nono, Het Zigzag Kind

Nono, Het Zigzag Kind

Meer weten...