Productie-detail

Handy Manny

Handy Manny

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
92 waarderingen

Manny is de handige klusjesman uit Sheet Rock Hills. Samen met zijn gereedschap probeert hij mensen uit zijn dorp te helpen.

Beschrijving inhoud

De website van Handy Manny is afgeleid van het gelijknamige televisieprogramma. De geheel Engelstalige site geeft bij binnenkomst direct een introducerend filmpje weer, waarbij de gebruiker wordt aangesproken. Manny is de handige klusjesman uit Sheet Rock Hills. Samen met zijn gereedschap probeert hij mensen uit zijn dorp te helpen. Dit allemaal onder het motto van “You break it, we fix it”. Na het intro filmpje kan de gebruiker klikken op auditief ondersteunde buttons. Er is een keuze voor 'Games', 'Music', 'Activities' en 'Stories'.

Er zijn 11 verschillende eenvoudige spelletjes die elk starten met een kort verhaaltje, gevolgd door een duidelijke uitleg. De bezoeker kan onder andere puzzelen (Manny's Puzzle Pipes), het juiste gereedschap bij het juiste materiaal zoeken (Handy Manny School for Tools) en een raceauto maken (Handy Manny Pit Stop Shop). Ook is er een enkel leerzaam spelletje te vinden, waarbij onder andere simpele optelsommen moeten worden gemaakt (Manny's Piñata Birthday Bash). Alle spellen zijn auditief ondersteund. Wanneer je een spelletje op de juiste wijze gespeeld hebt, volgt er vaak een complimentje in beeld of geluid. Bij een enkel spel is er sprake van een aantal levels en kan er een keuze worden gemaakt m.b.t. het niveau. Engels is op deze site de voertaal waarbij je hier en daar in aanraking komt met Spaans. Bij 'Activities' kan de gebruiker onder andere puzzelen, kleuren en kleurplaten downloaden. Bij 'Music' kan muziek worden gemaakt en bij 'Stories' wordt er een verhaal voorgelezen.

Leeftijdsadvies

Er is geen reclame op de website. Wel kan de bezoeker met enkele kliks op een andere site terecht komen. De Handy Manny site is weergegeven in een klein venster, met daar omheen allerlei knoppen naar bijvoorbeeld andere programma's. De website sluit aan bij het televisieprogramma, maar is vanwege het Engels en Spaans (in tekst en geluid) lastiger te begrijpen voor de jongere gebruiker. Ook kan de jongere gebruiker gemakkelijk doorklikken naar een andere omgeving. De website is daarom geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, waarbij begeleiding handig is.

Jullie mening

Meer van Handy Manny

TV & Film 3+ JR

Handy Manny

Handy Manny

Handy Manny

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Handy Manny - Verjaardagsfeestje

Handy Manny - Verjaardagsfeestje

Handy Manny - Verjaardagsfeestje

Meer weten...

Ook leuk

App 4+ JR

Bobo

Bobo

TV & Film 4+ JR

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Koekeloere

Koekeloere

Koekeloere

Meer weten...