Productie-detail

Halloziekenhuis.nl

Halloziekenhuis.nl

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Goed voorbereid naar het ziekenhuis. Kom op deze site alles te weten over bijvoorbeeld bloedprikken, echo's of een dagopname.

Beschrijving inhoud

De website 'www.halloziekenhuis.nl' geeft voorlichting aan kinderen die naar het ziekenhuis moeten. Zo is er veel informatie te vinden over dagopnames, bloedprikken, operaties en onderzoeken. Op deze manier worden kinderen goed voorbereid op een bezoek aan het ziekenhuis. De site is verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën: 0 tot 6 jaar, 6 tot 12 jaar en 12 tot 18 jaar.

De site begint na het invullen van de leeftijd van het kind. Het gedeelte van 0 tot 6 jaar bestaat uit de onderwerpen: 'Naar de dokter', 'Spelletjes', 'Operatie', 'Dagopname', 'Opname' en 'Onderzoek'. Er is een diashow te zien over wat er gebeurt als je naar de dokter moet en er zijn spelletjes te spelen. In het het Koffer-spel moeten spullen naar een koffer gesleept worden. Op het scherm wordt uitgelegd of dit meegenomen mag worden naar het ziekenhuis of niet. Verder is er nog het Röntgen-memory spel en kunnen er kleurplaten geprint worden. Bij het kopje 'Operatie' en 'Dagopname' staan verschillende filmpjes. Het kopje 'Opname' laat zien hoe een dagje in het ziekenhuis verloopt en bij 'Onderzoek' staan twee filmpjes: één over bloedprikken en één over het maken van een echo.

Het gedeelte van 6 tot 12 jaar bestaat uit de onderwerpen: 'Moet je een dagje in het ziekenhuis blijven?', Heb je een afspraak met de dokter?' en 'Blijf je een paar dagen of langer?' Hier staat een filmpje van een dagopname en informatie over de verschillende doktoren en hun materialen, zoals een KNO-arts en een Oogarts (Orthoptist). Ook is er informatie over een dagje in het ziekenhuis te lezen. Onderin het scherm staat het kopje 'Onderzoek', met informatie over bijvoorbeeld een EEG en MRI. Ook zijn er de kopjes 'Operatie' en 'Spoed'. De laatste is als strip weergeven. Onder 'Wie kom je tegen' is een filmpje te zien met informatie over alle kinderartsen van het ziekenhuis. Ook kan hier het 'Wie-is-Wie spel gespeeld worden. Verder zijn er de kopjes 'Ziektes' (met allerlei informatie over bijvoorbeeld epilepsie, kanker of ADHD), 'Meer weten?' en 'Woordenboek'.

Het grootste gedeelte van de website wordt auditief ondersteund. Wanneer het kind zelf kan lezen kan het geluid uitgezet worden. Er is de mogelijkheid om een vraag te stellen of er kan, in het beginscherm, Troetel de kikkerknuffel gekocht worden. Daarnaast is er een speciale knop om je mening te geven. Rechts bovenin het scherm is onder het kopje 'Ouder info' informatie voor ouders te vinde. Ook is mogelijk om op de officiële website van het ziekenhuis terecht te komen.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Jongere kinderen kunnen met hulp van een ouder door de site navigeren. Op speelse wijze wordt er informatie gegeven over het ziekenhuis. De website is goed afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Zo is de website overzichtelijk en zijn de teksten duidelijk en begrijpelijk. Navigeren door de site gaat gemakkelijk met de muis. Doordat de onderdelen op het scherm overzichtelijk zijn neergezet vind je hier gemakkelijk waar je op moet klikken. De site is informatief en bereidt kinderen goed voor op een ziekenhuisbezoek, waardoor eventuele angst voor een bezoek kan worden weggenomen. 

Bijzonderheden

Halloziekenhuis.nl was genomineerd voor de gouden @penstaart 2013. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

Meer weten...

App 4+ JR

De kleinebeestjesclub

De kleinebeestjesclub

De kleinebeestjesclub

Meer weten...

App 4+ JR

Sint

Sint

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren