Productie-detail

Gouden Boekjes

Gouden Boekjes

Website VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Speel spelletjes, luister naar muziek, bekijk filmpjes of ga lekker kleuren!

Beschrijving inhoud

De website van de Gouden Boekjes is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken. De serie Gouden Boekjes staat bekend om zijn gezellige verhaaltjes, de prachtige illustraties en het Gouden randje. Op de website van de Gouden Boekjes kunnen kinderen kleurplaten uitprinten om in te kleuren, luisteren naar muziek, filmpjes bekijken en spelletjes spelen.

De website is eenvoudig en rustig weergegeven. De homepagina bestaat uit vier vakken met een illustratie uit de Gouden Boekjes. Elk van de vakken representeert een onderdeel van de site, namelijk muziek, kleurplaten printen, filmpjes en spelletjes. Wanneer het kind met de muis op één van de vakjes gaat staan, wordt het onderdeel hardop uitgesproken. Het kind hoeft nog niet te kunnen lezen om de website te bezoeken. De spelletjes die op de website kunnen worden gespeeld zijn puzzelen (werkt nog niet), een zoekplaat (werkt nog niet), het lichtspel en het memospel. Het spel wordt zowel schriftelijk als auditief uitgelegd. De spelletjes zijn eenvoudig en duren maximaal vijf minuten per spel.

Onder muziek kan het kind samen met de dieren uit Het Dierenorkest luisteren naar de leukste Gouden Boekjes liedjes, zoals de hondenmatroos, de zeven postbodes, het skipperslied en het krantenpoeslied. Kinderen kunnen ook filmpjes bekijken op de website, zoals het filmpje van het koekemannetje, van de vijf brandweermannetjes of van de gele taxi, deze staan op YouTube. De website heeft een gedeelte voor ouders. Hier kunnen ouders meer informatie krijgen over de Gouden Boekjes, over de website en het laatste nieuws lezen. Tevens kan er contact worden opgenomen met de uitgeverij.

Leeftijdsadvies

De website van de Gouden Boekjes is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. De gehele website is voorzien van auditieve ondersteuning, waardoor de website redelijk eenvoudig te bedienen is. De kleurplaten bevatten redelijk veel details en zijn voor hen geschikt. Het lichtspel en memory (16 stukjes) speelt in op hun geheugen. De website is samen met de ouder te bezoeken vanaf 3 jaar.

Bijzonderheden

De filmpjes worden embedded via YouTube aangeboden, als een kind hier verder doorklikt kan het terechtkomen op videomateriaal dat minder geschikt is.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Uit-Me-Kaar

Uit-Me-Kaar

Uit-Me-Kaar

Meer weten...

App 3+ JR

Suus & Luuk: Sinterklaas

Suus & Luuk: Sinterklaas

Suus & Luuk: Sinterklaas

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Flo - De liegende vlieg

Flo - De liegende vlieg

Flo - De liegende vlieg

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren