Productie-detail

Frokkie & Lola

Frokkie & Lola

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
101 waarderingen

Beschrijving inhoud

De website van Frokkie en Lola is een website die kleurrijk is vormgegeven. Ondanks de felle kleuren, heeft de website wel een rustige indruk. De website bevat een overzichtelijke navigatie. Er is namelijk gebruik gemaakt van duidelijk omkaderde buttons met tekst en de website is voorzien van een duidelijk aangegeven homeknop. Frokkie en Lola zijn twee creaties van grafisch ontwerpster Karin Luttenberg.

De gehele website is niet auditief ondersteund. Dit betekent dat het voor kinderen lastig is om de activiteiten zelfstandig uit te voeren. Hier is dus ondersteuning van de ouder nodig. Je kunt op de website ondere andere zingen en spelletjes spelen. Verder kan de gebruiker kleurplaten, knutselplaten en werkbladen downloaden en uitprinten. Deze kunnen niet worden gemaakt op de website zelf. Daarnaast kun je als gebruiker bureaublad afbeeldingen en dagritmekaarten downloaden, foto’s insturen, iets plaatsen in het gastenboek of iets kopen in de webwinkel. Sommige activiteiten zijn voorzien van een korte tekstuele uitleg. De teksten zijn met een groot lettertype geschreven en het taalgebruik is daarbij simpel en vriendelijk. De spelletjes zijn voornamelijk eenvoudige gezelschapsspellen en duren niet lang. Als kind moet je al goed kleuren, inzicht hebben en kunnen puzzelen om de spellen te kunnen spelen.

Leeftijdsadvies

De website wordt niet als één omgeving vormgegeven, waardoor je gemakkelijk op een andere website komt. Ook bevat de website een webwinkel en reclame (onderaan iedere pagina). Dit zijn advertenties die aangeboden worden door Google en zijn zowel op de doelgroep van Frokkie en Lola als volwassenen gericht. De website van Frokkie en Lola heeft zowel een educatieve als creatieve insteek. Je kunt op de website onder andere eenvoudige gezelschapsspelletjes spelen. Daar sluit de leeftijd van vier jaar het beste bij aan. Aangezien de website geen auditieve ondersteuning biedt, is begeleiding van de ouder noodzakelijk.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Yoohoo & Friends

Yoohoo & Friends

Yoohoo & Friends

Meer weten...

App 4+ JR

De wedstrijd van Schildpad en Haas

De wedstrijd van Schildpad en Haas

De wedstrijd van Schildpad en Haas

Meer weten...

App 4+ JR

Trash Chaos

Trash Chaos

Trash Chaos

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren